Phil Spencer: a Starfieldnek fel kell nőnie a Skyrimhoz!

Az Xbox-vezér szerint az a cél a szeptemberben megjelent Starfielddel, hogy a Bethesda Game Studios egyik korábbi játékának élettartamát maga mögé utasítsa.

 

A minap már szó esett arról, hogy Phil Spencer kinn volt Brazíliában, ugyanis beszámoltunk az Xbox Series S ottani, hajmeresztő áremeléséről, de a CCXP színpadán is interjút adott, ahol megerősítette a Starfield, Todd Howard legújabb játéknak mostani mérföldkövét: „A Starfield fantasztikus volt. A munkám egyik különlegessége, hogy a fejlesztés korai szakaszában játszhatok a játékokkal. Valójában tavaly ilyenkor már játszottam a Starfielddel, ami idén szeptember elején jelent meg, és már akkor láttam, hogy ez egy nagyon különleges játék lesz. Sosem tudhatod, mikor lesz valami siker, de jó volt látni, hogy milyen sikeres lett. A Starfieldet a megjelenése óta több mint 12 millióan játszották, és még mindig a stúdióink 10 legtöbbet játszott játéka között van, szóval köszönjük mindenkinek a Starfield támogatását és azt, hogy óriási sikert aratott.”

A korai hozzáféréses megjelenés után egy héttel 6 millió játékosnál tartott, szeptember 20-ára pedig 10, október végére pedig 11 milliónál járt (legutóbbit Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója közölte). Spencer kapott aztán egy olyan kérdést, hogy a Starfield tud-e akkora élettartamot felmutatni mint amit a 2011-ben PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re, azóta pedig lényegében mindenre megjelent The Elder Scrolls V: Skyrim tud:

„Ez a célunk. Tudjátok, a Skyrim a Bethesda Game Studios elképesztő sikere. Todd Howarddal és a csapattal beszélgetve azt mondták, hogy ők is ezt a lehetőséget szeretnék megadni azoknak, akik szeretik az űrt és annak felfedezését. Már be is jelentettük, hogy jön a kiegészítője, a Shattered Space. Már elmondtuk a közösségnek, hogy megkapják az összes moddolásra snát eszközt, hogy mehessenek és létrehozhassák a saját tartalmukat a Starfieldben, ami annyira fontos volt a Skyrim számára, szóval egy tonna bizalom, hogy sok-sok évig a Starfield jó helyzetben lesz,” tette hozzá Spencer.

A Golden Joystick Awardson az év játéka lett a Starfield, de a The Game Awardson a legjobb RPG díját elnyerheti (de gyanítjuk, hogy ezt inkább a Baldur’s Gate III húzza ezt majd be). A moddoláshoz szánt eszközöket jövőre adják ki.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu