A Disney szerint mégis elkészülhet a Knights of the Old Republic remake?!

A régen várt Knights of the Old Republic remake jövője bizonytalannak tűnik a problémás fejlesztésről szóló jelentések után, ám a Disney bizakodó.

 

 

A Disney nyilatkozott a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-ről. A korábbi hírek és szivárogtatások azt állítják, hogy a projekt jövője bizonytalan.

A fejlesztő Aspyr és a Lucasfilm Games, valamint a Sony Interactive Entertainment produkciós partnerei együttműködéseként beharangozott játékot 2021 szeptemberében jelentették be időzített PS5 konzol-exkluzívként.

A remake-kel kapcsolatban azonban a hírek szerint az elmúlt években problémák léptek fel. Az utóbbi időben ellentmondásos hírek érkeztek arról, hogy továbbra is aktív fejlesztés alatt áll-e a játék. Egyesek szerint az egész projektet törölték.

„Erről nem sok mindent tudok mondani néhány okból, de a KOTOR nyilvánvalóan egy hihetetlenül népszerű játék, amire hihetetlenül büszkék vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy még mindig nagy az igény rá” – nyilatkozta az Axiosnak Sean Shoptaw, a Disney játékokért felelős vezetője. Ez alapján legalábbis nem úgy tűnik, hogy a cég letett volna a projektről. (Függetlenül attól, ténylegesen hogyan is áll a fejlesztés.)

Az Embracer tulajdonában lévő Aspyr és Saber Interactive stúdiókról 2022 májusában megerősítették, hogy dolgoznak a játékon. Később pedig azt állították, hogy a Saber vette át a remake fejlesztését. Ám felmerültek belső feszültségek, konfliktusok. De a cég játékért felelős vezetője szerint az Xbox kihagyása nem tűnt „túlságosan kirekesztőnek”.

A múlt hónapban azt állították, hogy a játék már nincs aktív fejlesztés alatt. Azonban a Bloomberg riportere, Jason Schreier elmondta, hogy úgy hallotta, hogy ez nem igaz.

„Nem tudom megmondani, hogy a KoTOR Remake valóban megjelenik-e valaha, de igen, két ember a Saber Interactive-tól azt mondta nekem, hogy még mindig dolgoznak rajta, a legutóbbi pletykák ellenére, miszerint senki nem dolgozik a játékon” – mondta.

Forrás: Axios, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu