Lehet, hogy sosem készül el a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake?!

Egy friss jelentés szerint a belső konfliktusok közepette a Star Wars: Knights of the Old Republicot határozatlan időre elhalasztották az Aspyr-nél.

 

 

A rajongók nem sokat láttak a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-ből, kivéve egy Revanhoz kötődő animációt. Ez határozottan nem felelt meg annak, amit a játéktól elvárnánk, akármennyire is feljavították, de most úgy tűnik, hogy nagy a baj. Eddig sem hallottunk megjelenési dátumról vagy legalább ablakról, de úgy tűnik, a játék befejezését határozatlan időre elhalasztották.

A Bloomberg riportere, Jason Schreier forrásai szerint a Knights of the Old Republic remake határozatlan időre szünetel.

Állítólag a KOTOR remake-et fejlesztő Aspyr Media váratlanul kirúgta a játék művészeti vezetőjét, Jason Minort és a design igazgatót, Brad Prince-t. Az Aspyr által július folyamán tartott megbeszélések sorozatából kiderült, hogy a projekt szünetel. Hogy hogyan és miért, azt nem pontosították. Az Aspyr eközben új szerződések és fejlesztési lehetőségek után néz.

A Bloomberg forrásai azt is elárulták, hogy az Aspyr véglegesítette a Star Wars: Knights of the Old Republic remake demóját, amit június 30-án mutattak be a Lucasfilmnek és a Sonynak. A fejlesztők állítólag izgatottak voltak a játékkal kapcsolatban eddig, és úgy érezték, hogy jó úton haladnak a fejlesztéssel, de a jelek szerint ez a demó nem talált kedvező fogadtatásra. Az Aspyr stúdió vezetői állítólag azt mondták a munkatársaknak, hogy a demó nem ott tart, ahol kellene.

Az egyik forrás azt is jelezte, hogy az idő és a pénz volt az elsődleges probléma, mivel a játék fejlesztési ciklusa állítólag tarthatatlan.

Úgy tűnik, hogy az Aspyr eredetileg azt mondta a Lucasfilmnek, a Sonynak és a munkatársaknak, hogy a játék idén év végére jelenik meg, de most új célként 2025-öt tűzték ki. Nem tudni, hogy innen mi lesz, de jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a Knights of the Old Republic remake már nincs aktív fejlesztés alatt. Sem az Aspyr, sem az Embracer Group nem válaszolt a Bloomberg megkeresésére.

Hallani lehetett róla, hogy a Saber Interactive 2022 májusa óta segítette az Aspyr-t a Knights of the Old Republic remake-jénél, a projekt kiszervezett munkálataiban segédkezve. Úgy néz ki, egyesek az Aspyrnél úgy gondolják, hogy a Saber teljesen átveheti a projektet, ami némi reményt adna a projektnek, de nem feltétlenül lenne túlságosan megnyugtató. Az idővel és a pénzzel kapcsolatos problémák, valamint az, hogy egy videójáték-projekt fejlesztőstúdiót cserél, végül is többnyire a fejlesztési pokol jelei.

Túl korai lenne kijelenteni, hogy ez a helyzet, de ez a hír ettől függetlenül aggasztó lehet a rajongók számára.

Forrás: GamersRD

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu