Star Wars: KOTOR PS5 remake – nem vesz részt benne többet az EA és a BioWare?

Bár a Star Wars: KOTOR-t eredetileg az EA és a Bioware készítette és adta ki, a kizárólagos jogokat időközben elvesztették – úgy tűnik, örökre.

 

A tegnapi PlayStation Showcase nyitányaként bejelentették, hogy az Aspyr Media PS5-re fejleszti a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake-et. Úgy tűnik azonban, hogy az eredeti fejlesztő BioWare és a kiadó EA nem vesz részt ebben a projektben. A Game Awards szervezője és házigazdája, Geoff Keighley megkereste a BioWare-t és az EA-t, hogy érdeklődjön a részvételükről, miután a PlayStation Blogon tett első bejelentés során egyik céget sem említették. (A trailer is csak az Aspyr, a PlayStation és a Lucasfilm Games logóival zárult).

A válasz, amit Keighley az EA szóvivőjétől kapott, eléggé semmitmondó, politikus reakció volt és egy közvetlen kérdésre se válaszolt igazán.

 

 

Az EA válasza teljes terjedelmében így szólt: „Büszkék vagyunk a Lucasfilm Games-szel való hosszú távú együttműködésünkre, amely még évekig folytatódni fog. Tehetséges csapataink a Star Wars franchise történetének legsikeresebb játékait hozták létre, köztük a Star Wars Jedi játékokat: Fallen Order, Star Wars: Battlefront, Star Wars: Galaxy of Heroes, Star Wars: The Old Republic és Star Wars: Squadrons. Imádjuk a Star Wars-t, és alig várjuk, hogy még több izgalmas élményt teremtsünk a játékosok számára.”

A „sikeres” játékok felsorolásakor az EA szóvivője nem említi a BioWare 2003-as, szeretett Knights of the Old Republicját (bár az MMO Star Wars: The Old Republic lazán kapcsolódik ehhez a sorozathoz). Nem válaszolnak közvetlenül Keighley kérdésére sem, hogy a fejlesztő vagy a kiadó részt vesz-e a PS5-ös remake-ben, amiből a legtöbben azt feltételezik, hogy nem.

 

 

Az EA nemrég elvesztette a Star Wars licenc kizárólagos videojáték-jogait, a Disney pedig megalakította a Lucasfilm Games-t, hogy számos kiadónak és fejlesztőnek lehetőséget adjon arra, hogy ebben az univerzumban játszhasson. Bár az EA már nem fog kizárólagosan Star Wars-címet készíteni, továbbra is megmarad számos sikeres Star Wars-franchise, amelyekkel különböző minőségben továbbra is együtt dolgoznak (a pletykák szerint fejlesztés alatt áll a Star Wars Jedi: Fallen Order folytatása is).

Tekintettel arra, hogy az EA eredetileg azt mondta, hogy jövő év előtt nem jelentenek be új Star Wars-játékot, így még valószínűtlenebbé válik, hogy bármilyen közük lenne a Star Wars: Knights of the Old Republic remake-hez. Hogy pontosan hogyan jutott el a Lucasfilm Games oda, hogy a KOTOR jogait átadja az Aspyrnek és a PlayStationnek, azt egyelőre nem tudni. Pedig a korábban Xbox-konzol exkluzivitást élvező KOTOR remake korlátozott ideig tartó PS5-exkluzivitása hatalmas változást jelent a játék életében.

 

 

 

Ez egyben megkérdőjelezi a Knights of the Old Republic helyét a Star Wars-kánonban. Miután a Disney 2014-ben átvette a hatalmat, minden korábbi bővített médiát a „Star Wars Legends” címke alá sorolt, amellyel kijelentette, hogy az már nem kánon. Ebbe a Knights of the Old Republic története is beletartozott. A Lucasfilm Games égisze alatt készülő remake azonban azt jelezheti, hogy újra bekerül a kánonba, bár a fejlesztő ígérete szerint hű marad az eredeti történethez és karakterekhez. Az Aspyr ráadásul egy veterán Star Wars-fejlesztőcsapatot gyűjtött össze, akik közül néhányan még az eredeti játékon is dolgoztak, így abban szerencsére biztosak lehetünk, hogy a játék jó kezekben lesz. A Star Wars: Knights of the Old Republic Remake-nek jelenleg nincs megjelenési dátuma.

Forrás: PlayStation LifeStyle

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu