Hatalmas blamázs: az Apple kénytelen leállítani a legjobb okosóráinak árusítását!

TECH HÍREK – Az Apple leállítja az amerikai Series 9 és Ultra 2 okosórák értékesítését, miután elveszített több fontos szabadalmi jogot…

 

 

Az Apple Inc. egy szabadalmi vita miatt leállítja az okosórák legújabb verzióinak értékesítését az Egyesült Államokban. Ezzel a legkelendőbb készülékek közül néhányat kivonva a forgalomból a forgalmas ünnepi szezonban.

Az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 eladása december 21-én leáll a vállalat online áruházában, karácsony estétől pedig a fizikai kiskereskedelmi helyszíneken – áll a hétfői közleményben.

A vállalat a Masimo Corp. szerint az általa feltalált vér oxigénszenzorral ellátott Apple Watch modellek – amely funkció először 2020-ban került a termékcsaládba – közelgő betiltására készül. A Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) októberben úgy döntött, hogy az Apple megsérti a Masimo szabadalmait. Ezért le kell állítania a jogsértő készülékek értékesítését. A szabadalmak arra vonatkoznak, hogy az órák hogyan számítják ki az ember vérének oxigéntelítettségét.

Ennek a végzésnek az elnöki felülvizsgálata jelenleg folyamatban van. „Bár a felülvizsgálati időszak csak december 25-én ér véget, az Apple már most megelőző lépéseket tesz annak érdekében, hogy amennyiben a döntés érvényben marad, megfeleljen a követelményeknek” – közölte a vállalat.

 

 

Apple Watch Ultra 2

 

 

Az egészségügyi funkciók egyre fontosabb értékesítési pontokká váltak az Apple Watch számára. Így a vállalat versenybe került az orvosi eszközök gyártóival. A kaliforniai Irvine-ban székelő Masimo egy sor egészségmegőrző technológiát értékesít.

A Masimo közleményében azt mondta, hogy a tiltás „azt mutatja, hogy még a világ legerősebb vállalatának is be kell tartania a törvényt”.

A Series 9 és Ultra 2 modellek adják a cég óraeladásainak túlnyomó többségét. A vállalat nem árulja el, hogy mennyi bevételt hoz a termékcsalád. Ám ez a Wearables, Home and Accessories üzletág alapvető része, amely évente több mint 40 milliárd dollárt termel.

Elemzői becslések szerint csak az Apple Watch körülbelül 17 milliárd dollárt hozott a szeptemberben véget ért 2023-as pénzügyi évben. Az értékesítés leállítása néhány régebbi modellt is érint. Köztük a Series 8-at, amelyet az Apple továbbra is felújított állapotban árul a weboldalán. A véroxigén-mérő funkciót először a Watch Series 6-os modellben vezették be.

A hír, amelyről korábban a 9to5Mac számolt be, hétfőn 1,6%-os esést okozott a vállalat részvényeinek New Yorkban. A részvény a múlt héten rekordmagasságot ért el. A Masimo akár 5,7%-ot is erősödhetett.

Forrás: Reuters

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu