Érzékeny adatok szivárogtak ki a Ubisoft rendszereiből?! A cég vizsgálja az adatvédelmi incidens lehetőségét!

A Ubisoft vizsgálatot indított egy lehetséges biztonsági rés miatt, miután képernyőképek jelentek meg online, amelyek úgy tűnnek, mintha a Ubisoft belső szoftveréből származnának.

 

A Ubisoft egy lehetséges biztonsági rés vizsgálatát kezdte meg a belső szoftverének kiszivárgott képernyőképei után, ami a francia kiadó elleni harmadik jelentős kísérlet lehet három éven belül. A hackerek korábban már célba vették a Ubisoftot, egy zsarolóvírus-csoport kiszivárgatta a forráskódot, és egy másik incidens zavarta meg az online játékokat és szolgáltatásokat 2022-ben. Az állítások szerint a legutóbbi kísérlet adatok, többek között a Rainbow Six Siege felhasználói információinak ellopására irányult, de a Ubisoft jelenleg vizsgálja az ügyet, és a biztonsági rész mértéke még nem ismert.

A Ubisoft vizsgálja a biztonsági rés állításait a kiadó belső szoftverének és eszközeinek kiszivárgott képernyőképei után. Az Ubisoft 2020-as biztonsági incidense után ez az eset jelentheti a harmadik jelentős kísérletet a francia kiadó ellen három éven belül. Bár az állítások valóságtartalmát még nem erősítették meg, a potenciális biztonsági fenyegetés mégis nehéz helyzetbe hozhatja a Ubisoftot, különösen a következő napokban.

Természetesen nem segít az, hogy a hackerek már legalább kétszer célba vették a Ubisoftot az elmúlt években. 2020-ban az Egregor zsarolóvírus-csoport kiszivárgatott 560 GB forráskódot a Watch Dogs Legionből. A Ubisoft 2022-ben tapasztalt egy másik biztonsági incidens, amely úgy tűnik, hogy zavarta néhány online játékát és szolgáltatását. Az incidens után a cég közölte, hogy orvosolta a problémát és megelőző intézkedéseket tett. Most úgy tűnik, hogy egy újabb kísérlet történt a francia kiadónál.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu