Szerzői jogi követelést kaphat az, aki letölti a kiszivárgott Marvel’s Wolverine-t!

Ezt el kell magyaráznunk, ugyanis hazánkban ez a szituáció nem nagyon áll fenn…

 

Szóval ezt inkább angol és német nyelvterületen szokták használni az internetszolgáltatók (ISP-k): ha egy felhasználó VPN nélkül mondjuk letorrentezik egy filmet, akkor az ISP rövid időn belül figyelmeztetheti őt, hogy ezt nem lett volna szabad, vagy akár rögtön pénzbírság is járhat a letöltött tartalomért cserébe. Ezt a megközelítést használja a ransomware támadáson átesett Insomniac Games is, ami jelenleg a PlayStation 5-re készülő Marvel’s Wolverine-en dolgozik.

A Twitteren láthatjuk, hogy bizony a stúdió mindent megtesz, hogy a következő játéka ne szivárogjon ki túlzottan, de ez nem állította meg a közönséget abban, hogy a még értelemszerűen félkész játékot letöltsék (ugyanis ne felejtsük, hogy több mint 1600 gigabájtnyi fájl jutott fel a darkwebre a ransomware támadás eredményeképp!), és ezt a levelet néhányan meg is osztották (ezért tettük be a lenti képek között az egyiket). A levél szerint a szerzői jogi tulajdonos azonosította a felhasználó IP címét, így valamilyen módon a Sony stúdiója képes nyomon követni, hogy a kiszivárgott fájlok hová jutnak végül el.

A követelés azt kéri a felhasználótól, hogy az említett fájlokat legyen szíves törölni, különben az internetkapcsolatát elvághatják, és a felhasználói fiókját is törölhetik. A kérdéses dokumentum, amit mi is betettük, az amerikai Xfinity ISP-től származik, de minden bizonnyal a többiek (pl. Spectrum, Cox) is hasonló levelet küldtek ki a renitens felhasználóknak.

A ransomware támadás lett végül december egyik legnagyobb híre (a másikat az Fntastic gyors bedőlésének gondolnánk, így a The Day Before jött, látott, és már a halál időpontja is ismert… ami egy MMO esetében felettébb nevetséges, ha korai hozzáférésben sem ér meg két hónapot), és mi is figyelemmel követtük az eseményeket. A minap az Insomniac Games közleményéről is beszámoltunk, de az biztos, hogy ezt a szituációt a csapat nehezen heveri ki.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu