Szájkarate Hollywoodban! A Marvel forgatókönyvírói és vizuális effektek alkotói egymást alázzák!

MOZI HÍREK – „A galaxis őrzői 3” és az „Örökkévalók” vizuális effektek felügyelője kritikával illet egy írót, a VFX művészeket sértő megjegyzései miatt.

 

Az amerikai filmiparban zajló jelenlegi dupla sztrájk, melyet először az Amerikai Írók Szövetsége kezdeményezett és amelyhez később a Képernyős Színészek Céhe is csatlakozott, minden folyamatban lévő produkciót felfordított, és olyan projekteket is érintett, mint a „Critical Role” és a „Dimension 20”. Számos probléma, többek között a mesterséges intelligencia fenyegetése miatt sztrájksorokat húztak, és az iparági szereplők különféle platformokon osztották meg véleményüket.

Egy ilyen esemény során érdekes komment született Adam Conovertől, a népszerű írótól és médiaszemélyiségtől, aki leginkább az „Adam Ruins Everything” és az Obama által tulajdonolt Higher Grounds által gyártott „The G Word” című műsorokból ismert. Egy vita során véletlenül mondott valamit, amit a VFX-művészek sértőnek találtak. A Twitteren közzétett vita részletére reagálva a Marvel VFX-felügyelője, Stephane Ceretti így fogalmazott: „Hé, @adamconover, a filmeken és tévéműsorokon dolgozó számos művész szeretne beszélni veled azokról a gyenge forgatókönyvekről, amiket az utómunkálatok során javítgatunk, ahelyett, hogy izgalmas dolgokkal foglalkoznánk. Köszönjük. Úristen, manapság egy csepp pihenőt sem kapunk, ugye? #VFX #CGI”

Bár Conover bocsánatot kért, pontosította a megjegyzését, és megerősítette a VFX-munkások iránti szolidaritását, amit Ceretti is elfogadott, a VFX-felügyelő továbbra is problémát látott a nyilatkozat megfogalmazásában. Ceretti egy másik kommentben így fejtette ki: „Úgy tűnik, azt mondja, hogy az azok hibája, akik gyorsabb és olcsóbb megoldásokat akarnak, de ő maga is író! Hogyan magyarázhatja magát ilyen rosszul?” Ceretti olyan Marvel Studios projektjein dolgozott, mint a „Galaxis Őrzői Vol. 3”, az „Eternals”, és több másikon, és a „Superman: Legacy”-n is dolgozik majd.

A gyengébb minőségű írás mindig jelen volt a média minden szintjén. Neil Gaiman például egyszer egy filmadaptációt buktatott meg azzal, hogy kiszivárogtatta a forgatókönyvet, és hagyta, hogy a rossz írás önmagáért beszéljen. Bár a megjegyzéseket egy rövid indulat pillanatában tette, van valós alapja a panaszoknak, mivel sok rajongó hasonló érzésekkel távozik, amikor bizonyos tartalmakkal találkozik.

Bár olyan problémák, mint a közönség kimerülése, a késések és a piac telítettsége mind problémát jelenthetnek bármely produkció számára, egy középszerű vagy rossz forgatókönyv, amelynek hibáit utólag kell kijavítani, valószínűleg sokkal nagyobb szerepet játszik a projektek kudarcában, mint bármi más. Ceretti belsős személyként tett megjegyzései komolyan vehetők.

A CGI a sci-fi műfaj és ennek keresztül a szuperhősfilmek létfontosságú eleme, amióta csak alkalmazható, és jó okkal. Ha jól csinálják, mint például a „Shang-Chi” vizuális effektjei esetében, a VFX-t elengedhetetlen eszközként tekinthetjük, ami mindig is így volt és még mindig így van. A Marvel Studios, a Disney és más nagyvállalatok mennyire veszik komolyan ezt a fontosságot, az a folyamatban lévő szakszervezeti tárgyalások nyomán javulhat.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu