A majmok bolygója: A birodalom: végre választ kaphatunk egy fél évszázados kérdésre?!

MOZI HÍREK – Az időzítés megfelelő ahhoz, hogy A majmok bolygója: Lázadás című film easter eggje végre kifizetődő legyen a Disney új Majmok bolygója-trilógiájában…

 

 

A Disney készülő A majmok bolygója-trilógiája, amely a 2024-es A majmok bolygója: A birodalom (Kingdom of the Planet of the Apes) című filmmel kezdődik, végre beválthat egy húsvéti tojást, amely először a 2011-es A majmok bolygója: Lázadás (Rise of the Planet of the Apes) című filmben jelent meg. A franchise rebootjának első filmje azokat az eseményeket mesélte el, amelyek a majmokat és az embereket egyaránt elindították azon az úton, amelynek végén a majmok a bolygó domináns fajává váltak. Az emberek pedig alig többé, mint néma haszonállatokká. Bemutatta

Andy Serkis karakterét, Caesart, aki a majomfaj messiásává vált, és akinek öröksége folytatódik A majmok bolygója: A birodalomban, amely sok évvel Caesar halála után játszódik.

A Rise of the Planet of the Apes című filmmel kezdődő trilógia a Majmok bolygója eredeti, 1960-as és 1970-es évekbeli filmjeiben lefektetett idősík egy eddig feltáratlan részére összpontosított. Bár az újraindított sorozat tartalmazott néhány egyszeri húsvéti tojást az eredeti sorozatból, továbbra is kizárólag az eredeti történetre koncentrált. Van azonban egy jelentős utalás a Lázadásban, amely a legújabb trilógiában is megvalósulhat. Talán azonnal, tekintve, hogy A birodalom hol helyezkedik el a franchise idővonalán.

 

Mi is ez a rejtett utalás, amit megmagyarázhat A majmok bolygója: A birodalom?!

 

A Lázadás című film egy jelenetében egy űrmisszióról szóló részletek szerepelnek, amelyek egyértelműen utalnak arra a küldetésre, amely a Majmok bolygója 1968-as változatában a Charlton Heston által alakított George Taylort a jövőbe repíti. A küldetés indítását a háttérben egy televízióban nagyon röviden mutatják. Később a filmben egy újságcím megjegyzi, hogy az űrsikló, amely első alkalommal hivatott űrhajósokat a Marsra vinni, elveszett az űrben.

A küldetés, amelyre utalnak, szinte biztosan az, amelyet A majmok bolygója elején ábrázolnak: ez a húsvéti tojás az egyik legegyértelműbb jel arra, hogy a modern trilógiák összességében ugyanarra az idővonalra esnek, mint az eredeti sorozat.

Bár a trailerből kiderült néhány információ arról, hogy A birodalom hol illeszkedik az idővonalba, még nem tudni, hogy az a film vagy bármelyik folytatása végül reflektál-e a Lázadás említett húsvéti tojására.

 

A majmok bolygója idővonala közelebb kerül az eredeti filmhez

 

Az új Majmok bolygója-traileréből kiderül, hogy az idővonal gyorsan közelít az eredeti filmhez. A trailerben bemutatott tengerparti majomcivilizáció nem olyan kifinomult, mint a Majmok bolygója című filmben látott. Ám sok olyan elem van, amely igazodik az eredeti film cselekményéhez. A legjelentősebb talán az emberek és a majmok közötti kapcsolat. A majmok bolygója: Háború eseményei óta az emberiség úgy tűnik, hogy teljesen visszafejlődött a Majmok bolygójában látott állatias állapotba. A majmok emberekre vadásznak, ami szintén az eredetihez igazodik.

 

George Taylor benne lehet az új filmben?

 

Az idővonalon való elhelyezkedése miatt A majmok bolygója: A birodalom tökéletes alkalom arra, hogy a franchise eredeti hősét, George Taylort újraéleszthessék. A majomcivilizációk fejlettsége nem egyezik meg közvetlenül. Azonban úgy tűnik, a majmok szélesebb körű beszédet és szervezettséget értek el. Ez lehetővé tenné, hogy George Taylor története hasonlóan játszódjon le. A film története egy emberi technológiát kereső majomvezérről szól. Ez tökéletesen kapcsolódik George Taylor visszatéréséhez. Az ő lezuhant űrhajója valójában a keresett emberi technológia lehet.

Forrás: Planet of the Apes Wiki

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu