Vajon hű lesz A majmok bolygója – Királyság a moziszéria előző filmjeihez?

MOZI HÍREK – A majmok bolygója – Királyság-ot nem Matt Reeves rendezi, de a film a rendező hat évvel ezelőtti ötlete alapján készül, és az ő elképzelését teljesíti ki.

 

 

A majmok bolygója – Királyság A majmok bolygója – Háború közvetlen folytatása lesz. A film beteljesíti azt, amit Matt Reeves a reboot-sorozatnak szánt. A Rupert Wyatt rendezte reboot 2011-ben érkezett, és meglepően jól sikerült. Különösen a kritikusok által elmarasztalt Tim Burton remake után. A filmnek egy teljesen CGI-állat főhősbe kellett teljesen beleélnie magát a közönségnek, ami akkoriban nagy kihívás volt. Ami ezután következett, az két további Matt Reeves (A Batman) rendezésében készült film volt, amelyek még izgalmasabbak és elgondolkodtatóbbak voltak.

Most a Kingdom of the Planet of the Apes (A majmok bolygója – Királyság) van utómunkálatok alatt, és a tervek szerint 2024 májusában kerül a mozikba.

Könnyű lenne azt feltételezni, hogy a film egy újabb reboot, hiszen az előző film óta hat év telt el. Ráadásul a War for the Planet of the Apes lezárta Caesar (Andy Serkis) történetét. Ehelyett a film közvetlen folytatása a 2017-es kiadásnak. Évekkel a Háború után játszódik, amikor az embereket már nagyrészt kiirtotta a majominfluenza. Habár Reevesnek a sorozaton való munkálkodása véget ért, a négyes folytatással a filmkészítő elképzelése beteljesedhet.

 

A majmok bolygója – Királyság beteljesíti Matt Reeves franchise-tervét

 

Reevesnek volt egy átfogó elképzelése a sorozatról, amikor átvette a franchise-t, és bár ez a vízió az utolsó filmmel teljesen megvalósulni látszott, volt egy konkrét elképzelése a következő film irányát illetően. Miközben 2017-ben a filmet népszerűsítette, Reeves beszélt arról, hogy merre látja a sorozat jövőjét.

A rendező így nyilatkozott: „Vannak majmok, akik Caesar vezetésének előnyei nélkül nőttek fel, és lehet, hogy nem csak egy-két eldugott helyen élnek, hanem valóban lehetnek kolóniák, és lehet, hogy a jövőbeli konfliktusok Caesar majmai számára ott fognak kialakulni.”

Lényegében ez A majmok bolygója – Királyság története. Hiszen a 2024-es filmben több majomtársadalom is másképp értelmezi Caesar tanításait. A majmok bizonyos csoportjai úgy csavarják ki Caesar tanítását, hogy az megfeleljen a saját céljaiknak, és leigázzanak más majmokat. A majmok bolygója világában az emberek már majdnem kihaltak. Ez azt jelenti, hogy az emberek már nem jelentenek ellenséget vagy fenyegetést a majmokra nézve. Vannak azonban különböző majomtörzsek. Olyanok is, amelyek nem nézik jó szemmel a fejlettebb és képzettebb majmokat, akik Caesar parancsára tanultak. A hamarosan megjelenő film az e kolóniák közötti ellenségeskedést fogja feltárni, ami éppen Reeves ötlete volt.

Caesar monumentális örökséggel rendelkezik, ő a világ leghíresebb majma, és mindaz, amit A majmok bolygója: Háborújában elért, láncreakciót vált ki, jóban-rosszban.

A 2024-es filmben a harcoló majomcsoportok Caesar eredményeinek köszönhetők. Ez egy ügyes módja annak, hogy a sorozatot a főszereplő nélkül is folytassák. Bár Serkis nem szerepel a négyes folytatásban, a történetet nagyon dicsérte, és úgy véli, A majmok bolygója – Királyság észbontó. A színész így nyilatkozott: „Ahol úgy döntöttek, hogy leszállítják a történetet és elindítják a következő ismétléssel… az emberek agyát el fogja durrantani”.

Forrás: Yahoo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu