A majmok bolygója királyságának forgatása megkezdődik Ausztráliában

MOZI HÍREK – Az ausztráliai Sydneyben megkezdődött A majmok bolygója folytatásának és előzményfilmjének, A majmok bolygója királyságának (Kingdom of the Planet of the Apes) forgatása. A Deadline beszámolója szerint A majmok bolygója királysága lesz az évtizedes, ikonikus sci-fi franchise legújabb része, és a projekt forgatása a Disney Studios Australia-ban zajlik majd Sydneyben, Új-Dél-Walesben. Ez a stúdió korábban Fox Studios Australia néven volt ismert a történelmi Disney/Fox fúzió előtt.

 

 

„Nagyon örülünk, hogy Sydneyben forgathatjuk A majmok bolygója királyságát a világszínvonalú Disney Studios Australia-ban” – mondta Steve Asbell, a 20th Century Studios elnöke egy nyilatkozatban. „A majmok bolygója a filmtörténet egyik legikonikusabb és legtörténelmesebb sci-fi franchise-a, amely kitörölhetetlen része stúdiónk örökségének. A rendkívüli rendező, Wes Ball, valamint a stáb és a színészek folytatják a sorozat fantáziadús, elgondolkodtató mozi hagyományát. Alig várjuk, hogy 2024-ben megoszthassuk ezt az új fejezetet a közönséggel”.”

A majmok bolygója királysága forgatása egy olyan megállapodás keretében zajlik, amelynek keretében az ausztrál kormány részben, mintegy 10 millió dollárral támogatja a filmet. Cserébe A majmok bolygója folytatása/előzményfilmje várhatóan 400 munkahelyet teremt a helyi közösség számára, miközben mintegy 80 millió dollárt injektál az ausztrál gazdaságba. Nem rossz egy napi munkáért.

 

A Majmok bolygója királysága a Majmok bolygója háborúja eseményei után folytatódik

 

A Kingdom of the Planet of the Apes rendezésével kapcsolatban még nem sokat árultak el, de várhatóan a 2017-es War for the Planet of the Apes eseményei után folytatódik. Arra azonban ne számítsunk, hogy sok ismerős arcot fogunk látni, a Kingdom of the Planet of the Apes sok-sok évvel Ceasar (Andy Serkis) uralkodása után veszi fel a fonalat. A nemrég megjelent koncepciórajzok alapján A majmok bolygója királysága egy olyan Földre vezeti majd a nézőket, amelyet már a majmok uralnak, és a városokat visszavette az anyatermészet.

A Majmok bolygója királyságát Az útvesztőfutó rendezője, Wes Ball fogja rendezni, aki biztosította a rajongókat, hogy a szeretett franchise biztos kezekben van. „Van egy felvételváltozatunk. Megvan a módunk arra, hogy megmaradjunk abban az univerzumban, amelyet előttünk hoztak létre, de egyben megnyílunk abban is, hogy igazán klassz új dolgokat tudjunk csinálni. Ismétlem, próbálok óvatos lenni. Annyit mondok, hogy az eredeti három sorozat rajongói ne aggódjanak – jó kezekben vannak” – mondta Ball még 2020 májusában.

A Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver és Patrick Aison által írt Kingdom of the Planet of the Apes főszereplői az It sztárja, Owen Teague és a The Witcherből ismert Freya Allan lesznek, előbbi a fő majmot, utóbbi pedig az emberi főszereplőt alakítja majd. X-Men Origins: Wolverine és a Locke and Key sztárja, Kevin Durand nemrég kapta meg a főgonosz szerepét.

A Kingdom of the Planet of the Apes 2024-ben kerül a mozikba, és várhatóan egy új trilógia első része lesz.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu