Váratlanul szívhez szóló és őszinte év végi levélben beszélt a NieR: Automata atyja a gázai és az ukrán háborúról

A NieR: Automata rendezője, Yoko Taro a gázai és az ukrán válságokról többek között erről is írt őszinte év végi levélében: „Visszatekintve a 2023-as évre, a világ túl kegyetlen volt”.

 

A „NieR: Automata” egy olyan játék, amely az élettel szembeni kétségbeesésről és az élet értelmének kereséséről szól egy értelmetlen világban. De a végén arról is szól, hogy megtaláljuk azt az értelmet és az emberiséget egymásban. És ezen üzenet mentén Yoko Taro rendező egy őszinte év végi levelet osztott meg, hogy változást sürgethessen Oroszország Ukrajna elleni folytatódó inváziójában és Izrael Gázában fokozódó támadásaiban.

„Visszatekintve a 2023-as évre, a világ túl kegyetlen volt, ugye? Az ukrán háború még be sem fejeződött, és egy új háború kezdődik Gázában,” – írja Taro egy a 4Gamer-en közzétett nyilatkozatban, amelyet gépi tanulással fordítottak le. „Az UNICEF szerint több mint 5300 gyermek halt meg 46 nap alatt.”

Gosokkyu teljesebb fordítása szerint, a híres rendező a co-host-on megemlítette, hogy teljesen haszontalannak érezte magát ezeket a statisztikákat visszagondolva, de ezekben a sötét pillanatokban eszébe jutott egy történet a fiatalkorából, amikor barátja tanácsokat adott a lányok udvarlására. Lényegében barátja azt mondta, hogy ez egy számjáték. Ha valakinek a randira hívásának sikerességi aránya 1% – egyszerűen meg kell tenni 100-szor.

Egy pragmatikus fordulatban Taro ezután megpróbálja átformálni az erőtlenség érzését egy hasonló valószínűségi játékra, arra kérve minden olvasót, hogy gondolkozzanak azon, hogyan lehetne megoldani a folyamatban lévő válságokat – legalább egy percig. Ha ezrek tesznek valamilyen erőfeszítést az értelmetlen erőszak megszüntetésére, akkor Taro reméli, hogy ezek a konfliktusok véget érhetnek. „Ha van 100 ember, az 100 perc. Ha van 1000 ember, az 1000 perc,” – mondja Taro. „Valaki találhat ki valamit. Erre gondoltam ma.”

Forrás:: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu