Tetris: megtörtént a lehetetlen, 34 év után valaki legyőzte a játékot! [VIDEO]

Egy oklahomai tinédzserről feltételezik, hogy ő lett az első emberi játékos, aki 34 évvel a megjelenése után legyőzte a Nintendo klasszikus videójátékát, a Tetris-t…

 

 

Willis Gibson a YouTube-csatornáján tett közzé egy videót arról a pillanatról, amikor elérte a 157. szintet, aminek hatására a Tetris összeomlott. A 13 éves fiú hanyatt esett a székében, mondván: „Mindjárt elájulok, nem érzem az ujjaimat!” Mindössze 38 percbe telt, mire legyőzte a játékot.

Figyelemre méltó, hogy néhány évvel ezelőttig a játékosok azt hitték, hogy csak a 29. szintig lehet játszani…

A népszerű videójátékot – amelyben a játékosok növekvő sebességgel tökéletes vízszintes sorokba rendezik a leeső blokkokat – eredetileg Alekszej Pajitnov szovjet mérnök alkotta meg 1984-ben. A Nintendo Entertainment System (NES) és a Nintendo Game Boy kézi konzolján való 1989-es debütálása után vált népszerűvé. A történetét nemrég játékfilmben mutatták be.

Ma a játék számos konzolon és platformon játszható, beleértve a mobiltelefonokat is. A Tetris a NES konzol és a Nintendo Game Boy egyik legkelendőbb játéka volt.

2010-ben Thor Aackerlund profi versenyjátékosnak sikerült elérnie a 30. szintet a hypertapping nevű technika segítségével. Ekkor a játékos úgy rezegteti az ujjait, hogy a kontrollert gyorsabban mozgatja, mint a játékbeli sebesség.

Ennek hatására más játékosok is ezt és más technikákat alkalmaztak, hogy megnézzék, milyen messzire tudnak eljutni, ám a múlt hónapig csak az AI volt képes elérni a játék valódi kill screenjét.

A kill screen akkor következik be, amikor a játékos elér egy olyan szintet, amely a játék összeomlását okozza. A 38 perces futás végén Willis képernyője összeomlik, és a blokkok már nem jönnek le, ahogy legyőzi a játékot. A tinédzser – aki a YouTube-on Blue Scuti néven szerepel – 11 éves kora óta játszik a játékkal. Már több versenyen is részt vett.

„Amikor elkezdtem játszani ezt a játékot, soha nem számítottam arra, hogy valaha is összeomlik a játék, vagy legyőzöm” – írta YouTube-csatornáján. Willis elmondása szerint a játék legyőzése mellett az összesített pontszámot és három másik Tetris-világrekordot is megdöntött.

Most más játékosok is megpróbálják megdönteni a 13 éves fenomén rekordjait, és sokan dokumentálják próbálkozásaikat a közösségi médiában és a videóstreamelő weboldalakon.

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu