Apple Vision: Pro nélküli utalások az új iOS bétában; nevetséges bónuszok a drága headsethez?

TECH HÍREK – Az Apple szokás szerint hozza a formáját a kifejezetten drága termékével kapcsolatban is.

 

Az Apple Vision Pro február 2-án jelenik meg az Egyesült Államokban. Egy elemző, Ming-Chi Kuo szerint gyorsan elfogynak a készletek, így egyes vásárlóknak várni kell, mire kézhez kaphatja a készüléket. Eközben a cupertinói techóriás az Apple Visionön is dolgozik. Nem véletlenül hagytuk ki a nevéből a Pro szót: a 9to5mac arról írt, hogy az Apple legújabb iOS 17 bétájában nincsen használva ez a név a kódban a headsetre való utalások között. Régebben az App Store stringjei azt írták, hogy Mac, iPad és Apple Vision Pro appok, ma pedig a Pro szó kikopott közülük.

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a pletykák szerint az Apple egy olcsóbb Vision headseten is dolgozik, és ezt a következő évek során be is jelenti majd a cég, úgyhogy ne számítsunk arra, hogy néhány hónapon belül meg is jelenhet a kedvezőbb árfekvésű, ámbátor gyengébb teljesítményű AR-headset, ami továbbra is az Apple-re jellemzően drága lesz, így nem esnénk hasra attól sem, ha a budget modellért is csuklóból elkérnének 2000 dollárt (euróba átszámítva minimum 800 ezer forint lenne).

A Bloombergnek író Mark Gurman a Twitteren foglalta össze az Apple headsetére vonatkozó sajtóközleményt. 16 GB memóriát és 256 GB tárhelyet kapunk az Apple Vision Pro-ban. Az olvasásra szánt szemüveglencse 100, az általános lencse pedig 150 dollár lesz, mindkettőt a Zeiss gyártja. Normális és felső pánt is van a csomagban, de lesz egy USB-C töltőkábel és adapter, pár kényelmi párna, egy frontális védő (amivel a 4K-s microLED panelokat védhetjük), továbbá egy törlőkendő, aminek értéke 19 dollár, kb. 7600 forint. Tehát az Apple van olyan kegyes, hogy egy 1,4 millió forintot kóstáló készülékhez ad ajándékba valamit, ami kb. 8 ezer forintot ér…

Tipikus az Apple-től ez a minimalizmus.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu