MSI Claw: az első Intel Core Ultrát használó handheld PC készül! [VIDEO]

TECH HÍREK – A cég által már belengetett (és részben kiszivárgott) készülék specifikációit is megismertük.

 

Az első modell teljes neve MSI Claw A1M lesz, és ez a cég belépője a handheld PC piacra, amin például a Valve-tól a Steam Deck, az Asustól a ROG Ally, a Lenovótól pedig a Legion Go található. Csakhogy a riválisok mind az AMD technológiáját választották. Az MSI ezzel szemben az Intel felé fordult, így itt nem egy AMD Ryzen APU ketyeg a sárkányos dizájnnal rendelkező, 675g súlyú, Wi-Fi 7-re képes masinában.

A legjobb APU egy Intel Core Ultra 7 155H, aminek standard fogyasztása 28W. Ebben a chipben 16 mag és 22 szál, 24 MB gyorsítótár, és maximum 4,8 GHz órajel található. Az MSI mintha kivárta volna az Intel fejlődését, hogy ennek grafikus megoldása lépést tudjon tartani az AMD-vel, ugyanis az Arc Xe-LPG integrált grafikus chip (amiben 8 Xe mag, maximum 2,25 GHz órajelen) nem gyenge. Windows 11 Home fut a gépen, ami természetesen ergonomikus dizájnnal rendelkezik. Kijelzője 7″-os, FHD (1920×1080) felbontású, 120 Hz képfrissítésre képes, érintőképernyős, az sRGB-t 100%-ban lefedi, 500 nites fényerejű és IPS-szintű panellal bír.

Hall-effektussal rendelkező ravaszok és analóg karok találhatóan a gépen, hogy sokáig precízek legyenek driftelés nélkül. Akkumulátorának kapacitása 53Whr (az MSI szerint két órát gyömöszölhetjük a gépet játékra, mielőtt lemerülne; a Steam Deck OLED-é 50Whr, az Asus ROG Allyé pedig 40), és a Cooler Boost HyperFlow technológia (amit forradalminak mond a cég) a levegőt úgy vezeti, hogy a belső komponensek ne melegedjenek túl. A macro gombokkal egy lenyomásra használhatunk gombkombinációkat, a Thunderbolt 4-csatlakozóval gyorsan és sok dolgot köthetünk rá, az MSI Center M egy handheld készülékekre szabott, könnyen használható felületet biztosít, míg az MSI AI Engine a rendszerbeállításokat ránk szabva, automatikusan beállítja.

Két 2W-os hangszóró mellett az A1M-en van egy microSD kártyaolvasó, egy 3,5mm-es csatlakozó, a hangerőszabályzó gomb, két analóg kar, két ravasz, és két Macro gomb. Az MSI március vége felé tervezi kiadni a Claw A1M-et 700 dollárért (Core Ultra 5 125U, 16 GB LPDDR5-6400 RAM, 512 GB PCIe Gen4 NVMe tárhely), vagy 800-ért (Core Ultra 7 155H, 16 GB RAM, 1 TB tárhely).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu