iPhone 16 Pro: eltérő gombokkal több prototípust is tesztel az Apple

TECH HÍREK – Még nem döntött arról a cupertinói cég, hogy az ősszel érkező új mobiltelefonokon milyen gombokra számíthatunk.

 

Az iPhone 15-ös termékcsalád több variációval rendelkezik a 14-eshez képest. Az alapmodell és a Plus a Dynamic Islanddel, fejlettebb kamerákkal, illetve a hátoldalát látva valamelyest jobb dizájnnal rendelkezik. Csakhogy a Pro és a Pro Max verzióban egy új gomb, az Action is megtalálható, ami testreszabott módon több funkcióra is használható… és a pletykák szerint az Apple át is tervezné ezt az iPhone 16 Pro modellpárosra.

A MacRumors szerint egy olyan prototípust fejlesztett ki az Apple, amin áttervezett Action gomb van. A hangerőszabályzót is módosította a cég, de még nem nagyon tudjuk, hogy a végeredmény hogyan néz ki, ugyanis olyan terv is van, miszerint a két hangerőszabályzót egyesítené a cég. Négy kombinációról hallani (1: kisebb Action gomb, egyesített hangos gombok; 2: nagy Action gomb, új rögzítő (Capture) gomb, és egyesített hangos gombok; 3: ugyanez, de a hangos gombok külön vannak; 4: kicsi Action gomb, módosított Capture gomb, külön hangos gombok).

Jelenleg a negyedik variánsot teszteli az Apple, ami mindent megtartana úgy, ahogy az iPhone 15-ön, de a Capture gomb teljesen beleillene az iPhone 16 Pro keretébe. A többi koncepciót látva azt kell mondani, hogy a tesztelés a Project Bongo része lehetett, ami arra tért ki, hogy haptikus gombok jelenjenek meg az iPhone-on. Az iPhone 15 Pro már meg is kapta volna ezeket, de a minőséggel nem volt az Apple megelégedve, így elvetette a tervet. Az iPhone 16 Pro is megkaphatná ezeket, és ezen a terven a hangerős gombok egyesítve voltak. Egy másik prototípuson a nagy Action gomb túl közel volt a hangerőszabályzásos pároshoz. A Proto2 design megtartja az Action gombot, de az iPhone 15 Pro méretével egyenlő lesz ez, de egy kapacitv Capture gomb is felbukkanhat kameraközpontú funkciókkal.

Forrás: WCCFTech

 

https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2024/01/iPhone-16-1.jpg

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu