Samsung Galaxy S24: megtudtuk, hogyan használ MI-t a kamera!

TECH HÍREK – A mesterséges intelligencia nagy szereppel bír a Samsung új zászlóshajó mobiljában (nem véletlenül az MI kapta a szivárgás szerint a marketing fő elemét).

 

Bár a Samsung néhány napon belül hivatalosan bejelenti a Galaxy S24 termékeket, mi már lényegében minden elemről beszámoltunk, annyira kiszivárgott az, amit a dél-koreai cég tervez. Az Android Headlines a mesterséges intelligenciáról írt. A Samsung Galaxy S24 lényegében a Google Pixel 8 mobiljait követi, de egy nagy különbség van az előbbi javára: a Samsung mobijai ugyanis nem fognak spórolni a hardveren (és ebből adódóan nem lesznek olcsók sem).

De mi a helyzet a mesterséges intelligencia funkcióival kapcsolatban? A Samsung Galaxy S24-en lehetőségünk lesz a rajta készített fotókról eltávolítani vagy csak mozgatni az objektumokat. Ez a régebbi Galaxy mobilokon is létezett, de most sokkal fejlettebb megoldást kapunk, és eközben a képszerkesztés is sokkal egyszerűbbé válik a témában finoman szólva is amatőr felhasználóknak. Azaz: segíteni fog a mesterséges intelligencia, hogy ne legyen túl nehéz létrehozni a tökéletes fotót.

A szivárgás arról beszélt, hogy a Galaxy S24 egy 12 megapixeles ultraszéles kamerával, egy 50 megapixeles széles szenzorral (2x optikai zoommal), és egy 10 megapixeles (3x telefotó, optikai zoom) kamerával rendelkezik. A készülék elejlén egy 12 megapixeles selfia kamera is lesz. Persze erről már írtunk, de azért jobb megismételni az Ultra, azaz a csúcsmodell kameráit: 200 megapixeles elsődleges szenzor (2x optikai zoom), egy 12 megapixeles ultraszéles kamerát, egy 10 megapixeles (3x optikai zoom) kamerát, és egy 50 megapixeles (5x optikai zoom), 10x optikai minőségű zoommal rendelkező verziót tartalmaz a hátoldalán, az elején pedig ugyanúgy 12 megapixeles selfie kamera van.

Az optikai minőségű zoom valószínűleg újfent a mesterséges intelligencia alkalmazására vonatkozik. Mindegy is, sokat nem kell már várni a bemutatóra, ugyanis a Samsung január 17-én jelentkezik majd, így addigra mindent megtudunk a készülékekről.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu