Apple Vision Pro: erősebb hardver, kivágott funckió, hosszú tutorial?

TECH HÍREK – Négy hír egyben az Apple drága AR-headsetéről.

 

Az Apple Vision Pro egy különálló akkumulátorkoronggal is rendelkezik, ami egy kábellel meghajtja a készüléket, és így csökken annak tömege. Ezért az Apple egy csatlakoztatható kiegészítőt is kínálni fog a termékhez, és nem, ez nem lesz a csomag része, hanem külön meg kell azt vásárolni. „Amikor az Apple tudja, hogy szüksége van egy bizonyos kiegészítőre, de nem akarja házon belül elkészíteni, a vállalatnak van egy bevált módszere: a Belkin megkeresése. Ez a beszállító évtizedek óta gyárt Apple-kiegészítőket, és 2018-ban a Foxconn Technology Group egyik leányvállalata vásárolta fel. A Foxconn természetesen az Apple fő gyártó partnere. Így nem meglepő, hogy a Belkin készíti az Apple legújabb készülékének, a Vision Pro-nak egyik legfontosabb tartozékát. A beszállító egy klipszet készít a headset külső akkumulátorához. Ez hasznos azoknak a felhasználóknak, akik a Vision Pro-t útra szeretnék magukkal vinni, de nincs zsebük vagy táskájuk, ahová az akkumulátort betehetnék. A Belkin, úgy tudom, a klipszet a Vision Pro mellett kezdi el árusítani, amikor a headset a jövő hónapban debütál. Az Apple üzletek készletezni fogják a terméket, és egyelőre úgy tűnik, hogy ez lesz az egyetlen olyan engedélyezett tartozék, amely már a megjelenés napján elérhető lesz. Fogadjunk azonban, hogy a közeljövőben mások is követni fogják a példáját,” írta a Power On hírlevélben a Bloombergnek író Mark Gurman. Vajon mennyit kérnek el érte?

A Twitteren M1Astra fedezte fel, hogy az Apple talán kivett az Apple Vision Proból egy funkciót, az Open Sky Environmentet, ami lecseréli a plafonunkat. A weboldalukon és a YouTube-on is lecserélték a terméket bemutató videót, kihagyva belőle ezt a részt. Az utalásokat is eltávolították a weboldalról. Régebben az volt a szöveg, hogy „Válassz néhány gyönyörű tájból, vagy varázslatosan cseréld le a plafonod egy tiszta, nyitott éggel.”, most pedig az, hogy „Válassz néhány gyönyörű tájból, vagy a Cinema Environmenttel változtasd a szobád egy házimozivá.” Gyanús.

Gurmanra visszatérve azt írta, hogy a január 19-étől előrendelhető headset miatt az Apple Store alkalmazottai kiképzést kaptak, és a vásárlóknak kb. 25 percet kell eltölteniük egy demó megtekintésével a boltban, hogy gyorstalpalót kapjanak a készülék használatáról. Például biztosítani kell, hogy a készülék megfelelő méretű a felpróbálás előtt, továbbá a szemüvegeseknek a külön lencsékkel is foglalkozni kell. Eleinte sok előjegyzés lesz, és így az Apple Store-okban lesznek próbapéldányok, de a bemutató előtt az Apple alkalmazottja szkenneli a felhasználó arcát, amivel belövik a párnák és a pánt méretét, a szemüvegeseknek pedig a szemeit is megvizsgálják. Ezután rakja össze a bolt a felhasználóhoz passzoló példányt a headsetből. Ekkor jön a kezelőfelület bemutatója a headset fogásától kezdve a szemfelismerésig és a gesztusokig. Több dolgot megmutatnak a 25 perc alatt a visionOS-ből (Photos app, térbeli képek videók), ráadásul azt is, hogy a Mac és az iPad cseréje is lehet a készülék.

Végezetül még annyit írt Gurman a Twitteren, hogy az M2-es chip egy erősebb verzió lesz az Apple Vision Pro-ban, így 10 GPU és 8 CPU magot tartalmaz (ugyanez van a 13″ és 15″-os MacBook Airben). Az Apple Carddal rendelkezők részletre is megvehetik online és a boltokban egyaránt a február 2-án startoló headsetet.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu