Panaszkodik a Take-Two a Remedy Entertainment új logója miatt!

A Take-Two alá tartozó Rockstar Gamesnek a mai nem tetsző dolga nem más mint egy R betű.

 

Tavaly áprilisban közölte a Remedy Entertainment (Max Payne, Alan Wake, Quantum Break, Control…), hogy 20 év után megváltoztatja a logóját. Akkoriban ez volt a magyarázat a finn stúdió részéről: „A Remedy új logójának és felfrissített vizuális identitásának megalkotása érzelmi utazás volt mint minden, ami a művészettel kapcsolatos. A Remedy régi követői bizonyára tudják, hogy a művészeti irány mennyire fontos számunkra. Nem csak a játékainkban, hanem abból a szempontból is, ahogy a stúdió identitása kinéz. Nem is beszélve a kapucnis pulóvereinkről!

Játékfejlesztő stúdióként hosszú utat tettünk meg 1995 óta, amikor is elindultunk. A Remedy folyamatosan fejlődik. A régi logóban az R betűs golyó a Max Payne korszakát jelképezte, de a mai Remedy sokkal nagyobb, mint egyetlen játék; egy egész portfóliónyi játékunk van, újak és régiek egyaránt. Itt volt az ideje, hogy frissítsük és újrafogalmazzuk a vizuális identitásunkat, hogy nagyobb összhangot teremtsünk, bemutassuk az évek során végbement fejlődésünket, és jobban kifejezzük a mai Remedyről alkotott elképzelésünket,” írta a Remedy.

Néhány hónappal később a Rockstar fellebbezést nyújtott be legalább az Egyesült Királyságban, de minden bizonnyal máshol is, mert a Remedy R-je szerintük túlzottan hasonlít a Rockstar R-jéhez. Érdekesség, hogy a két cég között volt nem kevés összefonódás: a Max Payne 2-t a Rockstar adta ki, a harmadik részt pedig már ők fejlesztették, miután tíz millió dollárért a Take-Two megvette az IP jogait. 2022 áprilisában pedig összeálltak, hogy az első két Max Payne-ből remake szülessen; a fejlesztő a Remedy, a kiadó a Rockstar lesz. Előbbi nemrég erősítette meg az Alan Wake II megjelenése után, hogy már fejlesztés alatt áll Max történetének modernizációja, utóbbi pedig a Grand Theft Auto VI-on dolgozik.

Most pedig a @usemyhandle Twitter-felhasználó írt arról, hogy védjegy-vita van a Remedy nevével és anélkül felújított logója kapcsán a két cég között, és mindezt a Take-Two kezdeményezte. Ez röhej!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu