Befejeződik az Until Dawn PlayStation 4-exkluzivitása?

A pletykák szerint a Supermassive Games játéka két másik platformra készül, és már jó ideje tart az új verzió fejlesztése…

 

Előre is annyit mondanánk, hogy a pletyka forrása korábban pont a Sony háza tájáról szivárogtatott rengetegszer, így ebből adódóan valószínűleg most is igazat ír az illető. Billbil-kunról van szó, aki egy francia weboldalon, a Dealabsen publikálta, hogy mit tud. Mivel tőle hallottuk hónapról-hónapra a PlayStation Plus Essential játékait, ezúttal is lehet igazságtartalma a mondanivalójának. (Ráadásul a minap írtunk arról az ő információira alapozva, hogy mi lehet a Death Stranding 2 alcíme…)

A szivárogtató szerint PlayStation 5-re és PC-re készül az Until Dawn, ami a maga idejében kiváló játék volt, ám ez a mai napig PlayStation 4-exkluzív cím. Billbil-kun nem írta, hogy a konzolos és PC-s verzió egyszerre jelenne-e meg, de a Sony stratégiáját látva az tűnik célszerűbbnek, hogy először a PlayStation 5 verziót adják ki (azzal a névvel, hogy Until Dawn, ugyanis állítólag nem lesz „Remastered” alcíme sem), és csak néhány hónap, esetleg egy év elteltével jön csak a PC-s átirat.

A port már legalább egy éve fejlesztés alatt áll, de még azt sem tisztázhatjuk, hogy egy remasterről van-e szó, esetleg a 2015-ös eredetiből egy remake készülne. A bennfentes úgy véli, hogy az eredetivel azonos címből adódóan csak egy grafikai tuning sem kizárt, így annyiban különbözne a PlayStation 4-es verziótól, hogy például nem maradna ki belőle a sugárkövetés (ray tracing), így minimum egy remasternek kellene kezelni a még be sem jelentett projektet.

Az Until Dawn új verziója nincsen még bejelentve. Ebből adódóan azt sem tudni, hogy mikor jelenhet meg PlayStation 5-re és PC-re. Ehhez talán kelleni fog egy State of Play közvetítés, de mivel a Death Stranding 2 kapcsán nem kizárt, hogy egy ilyen műsor jöhet február elején, itt akár ezt is bejelentheti a Sony.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu