Már az amerikai szenátus is kiakadt a Microsoft legújabb, munkavállaló-ellenes lépésein!

Elizabeth Warren, az amerikai Massachusetts állam szenátora szerint az FTC-nek továbbra is harcolnia kell a Microsoft-Activision Blizzard egyesülés visszafordításáért…

 

 

Az Activision Blizzard felvásárlásáról és a szabályozó hatóságok folyamatos aggályairól az elmúlt években sokat beszéltek. Most, hogy a vállalat összeolvadt az Xbox-szal, az egyik amerikai szenátor kihasználta, hogy a Microsoft nemrég bejelentette, hogy hatalmas elbocsátási hullámot indít a játékrészlegénél. Temperamentumos felszólalásban értekezett a felvásárlás veszélyeiről.

Néhány nappal ezelőtt Elizabeth Warren, Massachusetts amerikai szenátora a közösségi médián keresztül állította, hogy igaza volt, amikor az egyesülés veszélyére figyelmeztetett.

A politikus így reagált arra, hogy a Microsoft 1900 embert bocsátott el az Xboxnál: „Mindössze három hónappal a Microsoft és az Activision egyesülése után 1900 dolgozó veszítette el az állását. Figyelmeztettem mindenkit, hogy ez az üzlet ártani fog a munkavállalóknak” – mondta.

A továbbiakban kifejtette az ilyen felvásárlások veszélyét: „Ezek az elbocsátások éles emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy a vállalati fúziók rosszat tesznek a munkavállalóknak” – tette hozzá. Végül azt mondja, hogy „az FTC-nek (az amerikai szabályozó hatóságnak) továbbra is harcolnia kell azért, hogy ezt a fúziót meghiúsítsa”. Néhány hete ugyanis arról számoltak be, hogy az FTC még mindig próbálja megakadályozni, hogy az óriáscég felvásárolja az Activision Blizzardot.

 

Melyik Activision Blizzard stúdiót sújtották leginkább a Microsoft elbocsátásai?

 

Nemrég derült ki, hogy a Microsoft elbocsátásai a Crash és Spyro stúdiót sújtották a legjobban. Ám ugyanez történt a Call of Duty Modern Warfare 3 készítőivel is. A Toys for Bob és a Sledgehammer Games is elveszítette a munkaerő 30%-át, ami elég komoly érvágás. Ráadásul más nagy csapatok is több tagot vesztettek. Ilyen például a Treyarch, az Infinity Ward, a Raven Software, a High Moon Studios, a Demonware, a Solid State Studios és a Beenox.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu