BREAKING: a Microsoft lefejezte a frissen megszerzett, legendás stúdiót?! Újabb masszív elbocsátási hullám a cégnél!

A Microsoft megerősítette, hogy 1900 alkalmazottat bocsátott el a leépítések újabb körében, különösen az Activision Blizzardnál dolgozókat érintve…

 

 

A Microsoft úgy döntött, hogy 1900 alkalmazottat bocsát el játékipari részlegétől. Bár a vállalat elbocsátásainak többsége az Activision Blizzardnál történik, az Xbox és a ZeniMax munkatársai is érintettek lehetnek.

A Microsoft Activision Blizzard felvásárlása a 2023-as év egyik legnagyobb sztorija volt, az elhúzódó ügy októberben ért véget. A lépés 68,7 milliárd dollárt ért. Az óriásvállalat kezébe kerültek többek között olyan hatalmas franchise-ok, mint a Call of Duty és a Warcraft. Ez kétségtelenül nagyszerű hír volt az Xbox-játékosok számára. Ám rengetegen aggódtak amiatt, hogy az agresszív lépés miatt a PlayStation-felhasználók kedvenc franchise-uk nélkül maradnak.

A Bethesda Xbox általi felvásárlásával már több cím, köztük a Redfall és a Starfield is kihagyta a PlayStation platformokat, így az aggodalmak jogosak voltak.

Először a The Verge jelentette, hogy megerősítést nyert, hogy a Microsoft 1900 alkalmazottat bocsát el. Elsősorban az Activision Blizzardnál, de néhány Xbox és ZeniMax munkatársat is érint. Mivel a redmondiak játékipari részlege korábban körülbelül 22 000 alkalmazottat foglalkoztatott, ez a létszám 8 százalékának hatalmas leépítése.

A lépés részeként Mike Ybarra, a Blizzard elnöke megerősítette, hogy ő is távozik a cég társalapítója és vezető tervezője, Allen Adham mellett.

A The Verge szerint a Blizzard meg nem nevezett túlélőjátéka, amelyet először 2022 elején jelentettek be, az elbocsátásokkal együtt törölték.

 

Jelenleg tehát így áll a helyzet:

  • Összesen 1900 alkalmazottat bocsátottak el.
  • Mike Ybarra, a Blizzard 2022 februárja óta vezető elnöke távozik.
  • Allen Adham, a Blizzard társalapítója és vezető tervezője távozik.
  • A Blizzard Project Odyssey kódnevű, meg nem nevezett túlélőjátékát törölték.

 

Moderáció nélkül maradhatnak a Microsoft-Blizzard játékok?!

 

A Microsoft különböző stúdióiban a közelmúltban történt elbocsátások közé tartozik a Blizzard ügyfélszolgálati csapatának nagy része is. Ez azt jelenti, hogy a Blizzard által üzemeltetett több live service-játék jelenleg moderátorok, játékvezetők és ügyfélszolgálati munkatársak nélkül működik. Úgy tűnik azonban, hogy a Blizzard Entertainmentnél végrehajtott elbocsátásaok teljes hatása csak most derül ki.

Jez Corden, a Microsoft elemzője szerint néhány személyt leszámítva az ABK-nál dolgozó összes ügyfélszolgálati csapatot elbocsátották, és forrásai megerősítették, hogy a Microsoft a Blizzard-játékok ügyfélszolgálatának kiszervezését tervezi harmadik félnek.

A tartalomkészítő és indie fejlesztő Bellular is rámutatott, hogy ezek a leépítések a csapat más részeire is ki fognak terjedni. Beleértve a közösségi menedzsmentet is.

Ezt a hírt a Blizzard korábbi játékmestere, Northsings is megerősítette. (A posztját később törölte.) Közel nyolc évig dolgoztak játékmesterként a World of Warcrafton, moderátorként a Blizzard és a WoW számára a Twitch-en és a fórumokon. Még a BlizzConon is segítettek. Őket, a legtöbb játékmestertársukkal együtt, figyelmeztetés nélkül elbocsátották.

A Call of Duty, a Diablo IV, a Diablo Immortal, a Hearthstone, a World of Warcraft és a Warcraft Rumble között az Activision Blizzard szinte minden fontosabb játéka élő szolgáltatás. Az elbocsátások óta ezen játékok többsége kevés ügyféltámogatással működik. Míg egyes játékosoknak a múltban is voltak sérelmeik a Blizzard ügyfélszolgálatával, a Microsoft kiszervezett moderálásra vonatkozó terve az összes játékában rosszabb élményt nyújthat a rajongóknak.

Forrás: The Verge, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu