Meghökkentő diszkriminációs per fenyegeti az Activision Blizzardot!

Egy újabb meglepő fordulattal szembesül az Activision Blizzard: most az idősebb fehér férfiak elleni diszkrimináció vádjával kerültek perbe. A vád egy volt vezetőtől származik, aki állítja, hogy hallotta, amint Bobby Kotick, a cég vezérigazgatója kritizálta a vállalaton belüli „idős fehér férfiak” túlsúlyát.

 

Az Microsofthoz nemrég átkerült Activision Blizzard egy újabb perrel szembesül, ezúttal „idős fehér férfiak” elleni állítólagos diszkrimináció miatt. Ez az új vád a cég korábbi, nők elleni nemek közötti megkülönböztetésre vonatkozó problémás múltjához adódik hozzá. Egy korábbi vezető nyújtotta be a pert, amelyben arra hivatkozik, hogy Kotick egy vezetői konferencián megjegyezte, hogy a cég problémája az, hogy „túl sok az idős fehér férfi”. Ezt követően több magas rangú vezetőt állítólag elbocsátottak a szerkezeti átalakítások részeként.

A felperes azt állítja, hogy az Activision a pénzügyi szempontokat helyezte előtérbe a korrekt foglalkoztatási gyakorlatokkal szemben, amikor idősebb, magasabb fizetésű vezetőket bocsátottak el. Továbbá, a per szerint a cég egy fiatalabb, nem fehér alkalmazottat részesített előnyben egy kiemelt pozícióra a felperessel szemben, annak ellenére, hogy őt javasolták erre a szerepre. Ez a döntés állítólag ellenséges munkakörnyezetet eredményezett. A panaszos állítása szerint az emberi erőforrásokkal való kapcsolatfelvételét „figyelmen kívül hagyták és nem vették komolyan”.

Az Activision Blizzard válaszolt a perre, egy képviselőjük kiemelve az egyenlő munkalehetőségek iránti elkötelezettségüket. Fontos megjegyezni, hogy ez a per egy jelentős összegű egyezséggel zárult korábbi Activision Blizzard-per után következik, amely a vállalatnál tapasztalt nemi alapú diszkriminációval kapcsolatos volt.

Forrás: Law360

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu