Az Eidos Montréalt is utolérte az Embracer Group leépítései, viszlát Deus Ex?!

A pletykák szerint egy új Deus Exen is dolgozott a stúdió, amitől kilencvenhét embert küldenek most el…

 

Kezdjük ezzel a Deus Ex projekttel. A Bloombergnek író Jason Schreier szerint két éve állt fejlesztés alatt (pre-produkcióban) a játék, és teljeskörű fejlesztésre 2024-ben állt volna a csapat. Sajnos az Eidos Montréal hivatalos közleménye nem tesz említést az IP-ről, de ha ilyen pletykát hallani, akkor annak minden bizonnyal van igazságtartalma, így valóban tervezték, hogy a tulajdonosváltás ellenére (korábban a Square Enix alá tartozott a cég) a Deus Ex visszatér. De nézzük a közleményt magyarra fordítva:

„Az elmúlt 17 évben az Eidos csapatai az iparág néhány legkedveltebb márkáin dolgoztak, mély történetmesélést és innovációt ötvözve egyedülálló játékokban. Emlékezetes, többszörösen díjazott élményeket hoztunk létre, amelyekre büszkék vagyunk, és tudjuk, hogy a csapatunk tagjai mindegyiket a szívükkel és a lelkükkel csinálták. A globális gazdasági környezet, az iparágunk kihívásai és az Embracer Group által bejelentett átfogó átszervezés végül hatással volt a stúdiónkra. Nehéz döntés született arról, hogy 97 embert bocsátunk el a fejlesztőcsapatokból, az adminisztrációból és a támogató szolgáltatásokból.

Azon dolgozunk, hogy az összes érintett munkatársat támogassuk ebben az átmenetben. Ezek a nagyon tehetséges, nagy tapasztalattal rendelkező emberek a munkaerőpiacra lépnek, mi pedig szeretnénk, ha megtalálnák a következő projektjeiket, és ebben segítünk nekik. Miközben átvészeljük ezeket a nehéz időket, csapatunk jóléte a prioritásunk, és a folyamatos elkötelezettségünk, hogy olyan játékokat hozzunk létre, amelyeket a játékosok a közeljövőben is élvezhetnek. A játékosainknak: gyakran nem csak a játékokat, hanem a játékkészítőket is ünnepeljük és csodáljuk. Elkötelezettségünk mindig az, hogy a legjobb játékokat készítsük csodálatos rajongóink számára, és még ezzel az átszervezéssel együtt is tovább küzdünk azért, hogy ezeket a fantasztikus élményeket nyújtsuk számunkra, amelyeket együtt oszthatunk meg. Köszönjük a folyamatos támogatást és a jókívánságokat,” írta az Eidos Montréal.

Kár, hogy a Deus Exnek annyi…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu