[SOP 2024] Rise of the Ronin: rajtunk is áll, hogyan alakul a történet [VIDEO]

A Team Ninja PlayStation 5-exkluzívja egy majdnem 4 perces játékmenet-áttekintést kapott a State of Play során.

 

A PlayStation Blogon olvashatjuk, hogy számos fegyver áll rendelkezésre az ellenséggel való küzdelemhez. A Team Ninja jellegzetes kardforgatásán kívül japán lándzsákkal és távolsági lőfegyverekkel, köztük külföldi pisztolyokkal is harcolhatunk. A japán-nyugati hibrid fegyverek szintén bevethetőek.A Fire Pipe (magyarul kb. tűzcső) egy lángszóróhoz hasonló, és ezzel „megsüthetjük” az ellenfeleinket, illetve a a gyúlékony hordókat meggyújthatjuk. Használhatjuk a bajonettet a pengék hárítására és a puskalövések kivédésére. A harci stílus megválasztása és az ellenség fegyverzetének szem előtt tartása kulcsfontosságú a csatában való előnyszerzéshez. A stúdió rajongói tudják, hogy a közelharcban az időzítés kulcsfontosságú. Az új trailer egy kardforgatók közötti heves csatát mutat be, ahol az állásválasztás, a blokkolás és az időzített hárítás kulcsfontosságú az ellenfelek legyőzéséhez. A sokoldalú Grappling Rope-pal (csáklyás kötéllel) harc közben magunkhoz ránthatjuk a távoli ellenséget, vagy lopakodva leteríthetjük a tudatlan őrszemet, de arra is alkalmazhatjuk, hogy az ellenség felé kilőjük magunkat, mert így megszűnik a közöttünk levő tér.

Rengeteg választási lehetőség áll rendelkezésre, ha a XIX. század végi Japánban járunk. A csáklyás kötél a harcon kívül is hasznos lehet a háztetők és más magaslatok megmászásához, így villámgyorsan erőre kaphatunk. Egy megbízható lóra felülve gyorsabban galoppozhatunk a nyílt mezőkön át a küldetés céljaihoz. A zseniális Avicula egy mérnöki csoda. Lehetővé teszi, hogy azonnal bevethessünk egy könnyű szárnykészletet, amely tökéletes a levegőben való sikláshoz. Átsprintelhetünk a háztetőkön, felkapaszkodhatunk egy távoli magasságba, és a levegőben bevethetjük a siklót, hogy a felfelé irányuló lendületet kihasználva szárnyaljunk a levegőben. Bármelyik pillanatban módosíthatjuk az irányt, a sebességet, becsukhatjuk a szárnyakat, és lopakodva lecsaphatunk a gyanútlan ellenségre.

A harc- és közlekedési stílusok megválasztása mellett a sztoriküldetések során tett cselekedeteinkkel is befolyásolhatjuk a Rise of the Ronin világát. Az új trailer egy pontján láthatjuk, ahogy a játékos úgy dönt, hogy segít egy Igashichi nevű karakternek harcolni egy csapat ellenséges őr ellen. Ez a segítségre vonatkozó döntés köteléket hoz létre a karakterek között, a játékosok mélyebben megismerhetik Igashichit, és egyéb játékfunkciókat is feloldanak. Ezeket a döntéseket további karakterekkel is megtehetjük majd, például a korábbi trailerben kiemelt Ryoma Sakamotóval. Az, hogy kivel választunk kapcsolatot, befolyásolja a történet alakulását, azonban nem jár hátrányokkal, ha egy karakterhez egy másik rovására kötődünk. Ez változatossá teheti a következő végigjátszást.

A Rise of the Ronin március 22-én jelenik meg PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu