Handheld formátumban is megjelenik a next-gen Xbox!? [VIDEO]

A pletykák szerint rögtön két verzióban dobja majd piacra a Microsoft az Xbox Series utódját!

 

Jó, ennek még nincs itt az ideje, ugyanis alig több mint három éve, hogy a piacra lépett az Xbox Series X és az Xbox Series S, de a Microsoft (és minden bizonnyal a Sony is) már a következő hardvergeneráció felé is tekint. A redmondiak a pletykák szerint két SKU-val terveznek, azaz két eltérő konzolt fognak ismételten kiadni. Ám az olcsóbb modell esetében nem az lesz, amit az Xbox Series S esetében láttunk: állítólag a budget verziójú hardver egy Nintendo Switch-féle handheld lesz, ami a felhős játékot támogatja, és… helyileg is lehet rajta játékokat futtatni! (Tehát a PlayStation Portalhoz képest ez máris sokkal ígéretesebbnek hangzik…)

Az Xbox News Cast Podcast során a Middleagegameguy nevű illető beszélt a következő Microsoft konzolról. Szerinte továbbra is 2026-ra tervezik a megjelenését. A drágább konzol egy hagyományos konzol lesz (mint amilyen az Xbox Series X vagy az Xbox One), és az olcsóbb verzió egy dokkolható handheld lesz, amit a Microsoft Surfacecsapata hoz létre beépített kezeléssel és érintőképernyővel (tehát nem csak egy tabletet kapunk, hanem analóg karokat és gombokat is).

Viszont ne felejtsük, hogy a Microsoft stratégiája az utóbbi néhány konzolgenerációban jelentősen megváltozott (az Xbox One elején még nem volt szó arról, hogy a játékok PC-re is megjelennének), és valószínűleg a jövő héten arról is hallunk majd, hogy multiplatform megjelenésekkel számol az Xbox. (Emiatt pedig sok bennfentes is megpedzegette a visszavonulását…) Mi is említettük a hírekben, hogy például a Starfield, a Hi-Fi Rush, vagy az Indiana Jones and the Great Circle is felbukkanhat a PlayStation 5-ön (de a Tango Gameworks játékának esetében a Nintendo Switch is logikus választás lenne).

Mindez nem hivatalos még, ám nagyon úgy tűnik, hogy a pletykák ezúttal is igazat mondhatnak (sokszor láttuk már ezt…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu