Baldur’s Gate 3: túl a félmilliomodik Steam-értékelésen!

Swen Vincke, a játékot fejlesztő Larian Studios vezérigazgatója pedig beismerte, hogy mekkora örömmel tölti el azt, hogy a Valve platformján milyen elismerő szavakkal illetik 2023 egyik legjobb (ha nem a legjobb!) játékát.

 

Vincke tehát olvassa a Steamen a játék felhasználói értékeléseit, de mivel több mint 500 ezer van belőlük, ha csak öt másodpercet szánna egyre, a páncélt viselő vezérigazgatónak megállás nélkül egy hónapon át kellene olvasnia. Annyit pedig ő sem bírna ki, de ez az igazság! A mérföldkő elérése után Vincke a Twitteren azt írta, hogy az 500 ezer valóban nagy szám, és azt kívánja, hogy bárcsak egy helyen lenne mindenkivel, hogy megrázhassa a kezüket, és elbeszélgethessen a felhasználókkal a kalandjaikról, de ennek hiányában csak az értékeléseket olvassa, és nagy örömmel tölti el, amikor erre időt szán.

Az 500 ezer értékelést február elejére érte el a Baldur’s Gate 3, de a Steam nem veszi figyelembe ebben a számban azokat a felhasználókat, akik nem közvetlenül ott vették a játékot (máshol vett kód aktiválása, ajándékozás), ezzel pedig kb. 60 ezer értékelés tűnik el az oldalról. Az 560 ezer értékeléssel a Steamen a 25. legtöbbet értékelt játékká vált a Larian mesterműve (ráadásul a legjobb, túlnyomóan pozitív kategóriában találhatjuk!), és az első 39-ben nem is látunk másik 2023-as címet, ugyanis a második tavalyi cím a 40. helyen van (a Lethal Company 331552 kritikával rendelkezik Gabe Newellék felületén).

A toplistán a Counter-Strike 2 van, de ez ferdítés, ugyanis a 2012-es Counter-Strike: Global Offensive értékeléseit is átvette (és mivel free-to-play, nem véletlen, hogy 7,88 millió értékelése van, nagyon pozitív kategóriával; a CS2 tavaly augusztusi megjelenése óta kb. 42 ezer értékeléssel bővült). A második helyen a PUBG van (2,3 millió, mixed, vegyes értékelésekkel), a pódiumra pedig még a Dota 2 fért fel (2,17 millió, nagyon pozitív értékelésekkel).

Abszolút kiérdemelt a Larian sikere!

Forrás: PCGamer, Twitter, Steam250

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu