Mikrotranzakciókkal bővít az Escape From Tarkov!?

A 0.14.1.0 frissítésben megemlít a Battlestate Games valamit, ami erre sugall…

 

A játékosoknak lehetősége lesz bővíteni az inventory-jukat, és mivel egy többjátékos, taktikára építő belső nézetes lövöldözős játékról van szó, ami észak-nyugat orosz földeken, a kitalált Norvinsk régióban játszódik, szükség van arra, hogy tároljanak egyet s mást. El kell jutni a raidek (így hívják a mérkőzéseket) során a kimenekítési pontokra, de közben az emberi és a gép által irányított ellenfelekkel is összefuthatnak (PvPvE tehát). Ha meghal a játékos, bukja az összes lootot és felszerelést, amit a raidbe hozott, és amit közben szerzett, de a bebiztosított tárgyak visszaszerzésére van esély. Realizmus, hardcore játékmenet, minimális kezelőfelület, így intenzív meccsekre lehet számítani a Battlestate Games amúgy sikeresnek mondható játékában.

Csakhogy az Insider Gaming arról ír, hogy az inventory-bővítés mellett arra is esély nyílik, hogy az Escape from Tarkov hivatalos weboldalán keresztül hozzáférést szerezhessünk a gyakorló co-op módhoz (a játék Edge of Darkness verzióját megvásárlók már megkapták ezt). Bár a 0.14.1.0 frissítés javít a játékmenet stabilitásán és az immerzión is (bugfixálás, hibás animációk…), a mikrotranzakciók érkezése felettébb megosztó lesz a játék számára, ugyanis ezzel a játék akarata ellenére is tesz egy lépést (mindegy, hogy mekkorát!) a pay-to-win játékmenet felé. Hiszen így aki fizet, nagyobb készlettel vághat neki egy raidnek, amivel jobb fegyvereket is előszedhet az eszköztárból, így pedig nagyobb eséllyel élheti túl a konfrontációkat!

Ha egy játék ilyen, akkor a játékos előnyben találhatja magát a pénztárcája kinyitásával: valós pénzt költ el a játékon belüli tárgyakra vagy fejlesztésekre, amivel felborítja az egyensúlyt a játékon belül, és ez felettébb frusztráló tud lenni a nem fizető játékosoknak. Így a játékosok kevesebbet költenek a játékra, és inkább többet a mikrotranzakciókra. A másik szemszög pedig az, amikor egy teljes árú játékban vannak ott a mikrotranzakciók (pl. az Electronic Arts évenként megjelenő sportjátékainak Ultimate Team módjában).

Forrás: GameRant, Insider Gaming

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu