Egy folytatásra utalt a NieR: Automata alkotója?

Taro Yoko talán lehetőséget kap arra, hogy a jó eladásoknak örvendő NieR: Automatából egy folytatást is készíthessen.

 

A Nier London Concert során ugyanis erre utalhatott a franchise alkotója. Bár a NieR már a PlayStation 3 óta létező IP (ami eredetileg egy másik, a Drakengard spin-offjaként kezdődött), a NieR: Automata sikere tette a sorozatot népszerűvé (és ezt mi sem bizonyítja jobban mint a több mint 8 millió értékesítés). Ebben Taro szokatlan és excentrikus játéktervezése és írási stílusa is nagy szereppel játszott. A franchise mostanában anime adaptációt is kapott az írott történetek és koncertek mellett, és emiatt a rajongók jogosan tehetik fel azt a kérdést, hogy mikor jön egy új AAA játék, ami vagy a NieR: Automata folytatása lesz, vagy a játék világában játszódik?

A 2021-ben kiadott NieR: Replicant újrakiadása óta gyakran mondta Taro, hogy szeretne egy új epizódot csinálni. Csakhogy a Replicant után más, kisebb projektekkel foglalkozott. Dolgozott moblios RPG-n, vagy például a Voice of Cards sorozaton. Ennek ellenére a NieR-t sem felejthette el, ugyanis a ResetEra fórumon felbukkant a SanTheSly nevű felhasználótól, hogy miről is volt szó a londoni koncerten.

Taro mellett felbukkant Kiryu Takashi, a Square Enix elnöke is. Taro azt mondta a színpadon, hogy ha a NieR: Automata folytasát szeretné a közönség, akkor az este addigi legnagyobb ovációját adják elő. Ez meg is történt, ugyanis a teljes koncertterem tapsban és üdvrivalgásban tört ki. Ez még önmagában nem jelent semmit, de a show története során a párbeszédben a repent (megbánás) szó gyakran felbukkant, de utoljára végül úgy tüntették fel, hogy R3PENT. Ez utalás a NieR: Automata betűjelekkel ellátott befejezéseire, és a 3-as szám arra utalhat, hogy a harmadik fő NieR epizód készülhet.

A Square Enix remélhetőleg készül is valamivel, de mivel a NieR: Automatán a PlatinumGamesszel közösen dolgozott Taro, itt talán valamilyen változás lehet.

Forrás: GameRant, ResetEra

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu