Egy klasszikus RPG-t lehet ingyenesen beszerezni!

A játékhoz nem is kell semmilyen játékindító felület sem (mint például az Epic Games Launcher), így ebből a szemszögből vizsgálva is kellemesen kényelmesen lehet elindítani, és mivel nem egy modern alkotásról van szó, szinte mindenen futni tud.

 

Ha ránézünk a GOG-ra, akkor gyakran találunk akciókat, illetve ingyenes játékokat (mostanában már-már kéthetente szokott a CD Projekt ilyesmit kínálni, és lehet, hogy ennél még gyakrabban is teszi a Cyberpunk 2077 kiadója), és most egy nem csak életkora miatt klasszikus RPG-t lehet ingyen megszerezni, hanem amiatt is, mert egy olyan franchise tagjáról van szó, amit ma is bővítenek a fejlesztők, igaz, a legújabb felvonásra még 3-4 évet biztosan várni kell.

A The Elder Scrolls II: Daggerfallról van szó. Mivel a kilencvenes évek derekán készült játékról van szó (ami ráadásul nyílt világú), meglepően könnyedén működésre lehet bírni, ugyanis a GOG rövidítése (Good Old Games, azaz régi jó játékok) nem véletlen. Annyira megelőzte a franchise többi részét (The Elder Scrolls III: Morrowind, The Elder Scrolls IV: Oblivion, The Elder Scrolls V: Skyrim), hogy ez a legnagyobb nyílt világú cím a sorozatban, köszönhetően a 161600 négyzetkilométeres térképnek (ez kb. az Egyesült Királyság területének háromnegyede), amit procedurálisan hoz létre, így mindenkinek eltérő dolgok lehetnek a világban. A játékba (ha maximalista módjára mindent meg akarunk csinálni) könnyedén bele lehet ölni 200 órát.

Ez nem az első alkalom, hogy a GOG egy, a Bethesda által kiadott játékot kínál ingyenesen, ugyanis az első két Falloutot is meg lehetett így szerezni, és az a két játék is egész jó még ma is, mielőtt a franchise 3D-s lett volna. Igaz, hogy a Daggerfall nem egy Skyrim, de ingyen nem rossz beszerezni (csak egy GOG-fiók kell hozzá, de annyi belefér, nem?), másrészt pedig így sem azt a kérdést kell feltennünk, hogy mikor látunk többet a The Elder Scrolls VI-ból.

Forrás: GamingBible, GOG

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu