Embracer Group: az átszervezéseknek vége, nincs szó újabb felvásárlásokról

A Lars Wingefors vezette svéd központú konglomerátum talán végre leáll a stúdiói eladásával (Saber Interactive: függetlenné vált és a vezérigazgatója, Matthew Karch vette át a gyeplőt; Gearbox Entertainment Company: a Take-Two alá vándorolt), bezárásával (itt rengeteg példát lehetne említeni, de csak egyet írunk: Volition), és esetleg a leépítésekhez sem fog rövid időn belül folyamodni.

 

A szaúdi Savvy Games Grouppal tervezett az Embracer Group egy 2 milliárd dollárt értő „transzformatív” licenszelési megállapodást, de a célegyenesben felborult a deal, így az Embracer részvényeinek értéke beleállt a földbe, és a cégnek egy átszervezési folyamatot kellett elindítania. Emiatt történt a stúdiók eladása, bezárása, illetve az emberek elbocsátása. Viszont úgy tűnik, hogy legalábbis rövidebb távon ennek vége, ugyanis a Gearbox eladása után megtartott befektetői hívás során az Embracer vezérigazgatója, Lars Wingefors hosszú idő után végre pozitív híreket közölt.

„Március végén befejezzük a szerkezetátalakítási programot, és a Gearbox szerkezetátalakítási folyamata része volt ennek. Most megkeresnek bennünket mondhatnám, nem egészen napi, de heti rendszerességgel olyan vállalatok, amelyek bizonyos eszközöket szeretnének megvásárolni a csoporton belül. És én nagyon világosan megmondtam, hogy ezek nem eladóak, mert nagyon fontos részét képezik a csoportnak és részvényeseinek a jövőre nézve. Több fúziós és felvásárlási ügyletet tervezünk, de szerintem még túl korai lenne arról beszélni, hogy újra beizzítsuk az ezzel kapcsolatos motorokat.

Most a csoport jövőjének megfontolásának késői fázisában vagyunk, és ez a legfőbb célunk és prioritásunk: hogyan állítjuk fel és strukturáljuk magunkat, hogyan használjuk ki a csoporton belül meglévő eszközeinket, és hogyan működnek együtt, és hogyan használjuk ki őket jobban együtt dolgozva, különböző funkciókat kihasználva, azt hiszem, most erre összpontosítunk, hogy növeljük a nyereségességet és a pénzáramlást, egyszerűen jobb termékek és játékok készítésével,” mondta Wingefors.

Kérdés, hogy mennyire fogják erőltetni a Gyűrűk ura IP-t, hiszen erről régebben azt mondta az Embracer, hogy erre nagyobb hangsúlyt fognak fektetni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu