Játékmegőrző csapatot állított fel a Microsoft!

Olyan Xbox-csapat jött létre, aminek az a célja, hogy biztosítsa a régebbi, illetve a mostanában megjelent játékok jövőbeli támogottságát, és hogy ezek a címek a későbbiekben is hozzáférhetők maradjanak.

 

A visszamenőleges támogatás volt az egyik pozitívuma az Xbox One-nak, ugyanis a Microsoft volt az a cég, ami az azt megelőző két konzoljának játékait igyekszik támogatni. Ez a megközelítés végül a Sony számára is változásokat hozott el (enélkül valószínűleg a PlayStation 4-es címek nem futnának PlayStation 5-ön…), és a redmondi cég igyekszik a jövőben is ezen az úton maradni, miközben az Xbox Series még az eredeti Xboxra megjelent játékok közül is futtat néhányat (holott az a konzol 2001-ben jelent meg).

A Windows Central birtokába jutott emaileket végül a Microsoft is megerősítette. Sarah Bond, az Xbox elnöke elárulta, hogy az új csapat a játékmegőrzésre koncentrál, és ezzel igyekszik folytatni a visszamenőleges támogatást, hogy a jövőbeli játékosgenerációk is elérhessék az Xbox-játékok kínálatát. Az emailek közben megemlítettek valami mást is: Bond egy erősebb, félgenerációs Xboxra is kitért. Tehát nem csak a PlayStation 5 Pro készül, hanem egy újabb Xbox Series modell is, amelynek nevét nem próbáljuk meg kitalálni.

Mostanában két pletykált hardverről is hallottunk. Egyrészt a Blu-ray meghajtót kispóroló Xbox Series X-ről, másrészt pedig egy Xbox handheldről is szó volt már. Valamelyik tehát megvalósulhat a későbbiekben. Eközben viszont visszatérnénk egy keveset Bond emailezésére: a Diablo IV-re is kitért ugyanis. Szerinte a március 28-án az Xbox Game Passon debütált játékkal az Xbox lett a Blizzard termékének első számú platformja, ám ez inkább PR-dumának hangzik, ugyanis ezt Bond semmilyen statisztikával nem támasztotta alá.

A játékmegőrzés támogatandó. A Nintendo ezt elítéli (ne felejtsük, hogy a Super Mario 3D All-Stars kollekciót csak korlátozott ideig értékesítették; továbbá több olyan játékuk volt, amit csak rövid ideig játszhattunk), és az emuláció sem megoldás, ugyanis ismét épp a nagy N-nek nem tetszik ez.

Forrás: GameRant, Windows Central

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu