Vadonatúj SOCOM játék áll fejlesztés alatt?

A Sony egyik régebbi IP-je a pletykák szerint valamilyen módon fel lehet élesztve, ami azért is tűnik jó ötletnek, mert a PlayStation 2-n is nagy sikere volt a lövöldözős játéknak (amit ráadásul online is lehetett játszani, és akkor hol volt még a PlayStation Network…?).

 

A SOCOM legutoljára tizenhárom éve bukkant fel a boltokban, ugyanis 2011 áprilisában jelent meg a PlayStation 3-exckluzív SOCOM 4 US Navy SEALs. Alig egy évvel később viszont a Sony úgy határozott, hogy a redmondi központú Zipper Interactive-ot, a franchise fejlesztőit bezárja, holott már a 2002-es első rész is hozzájuk kapcsolódott. Ezzel úgy tűnt, hogy az IP eltűnik, és a Sony egyetlen pillanatot sem szán rá attól kezdve. Ez talán megváltozhat, ugyanis egy színész önéletrajzában felbukkant valami.

Az egész ott válik bizarrá, hogy a színész, David Veach már elhunyt. Az önéletrajzát a Redditen megosztották, és itt láthattuk, hogy Veach mozgását digitalizálta a Sony, úgyhogy mo-cap munkálatokat végzett a cég egy érdekes nevű projekthez. SOCOM 111. Ez vagy egy typo (a Sony ugyanis korábban úgy is hirdette a SOCOM 3-at, hogy a római I-esek helyett 1-eseket tüntetett fel), vagy valóban ez lesz a következő epizód neve.

„Socom 111” listed in actor’s resume.
byu/KekanKok inGamingLeaksAndRumours

Újabb fordulat a történetben az, hogy Veach neve nincs ott a SOCOM 3 stáblistájában, ami 558 nevet tartalmaz. Ha a SOCOM 111 megegyezik a SOCOM 3-mal, akkor gondolná az ember, hogy a Sony megfelelően feltünteti Veach nevét is a stáblistában. Vajon még mindig készül „a száztizenegyes”, vagy erről letett időközben a Sony? Általában a mozgásdigitalizáció a fejlesztés korai szakaszában szokott történni, mert a fejlesztők így jól meg tudják csinálni a karakterek pontos animációit.

Úgyhogy ki tudja, hogy pontosan mi lehet a helyzet. Lehet, hogy készül a SOCOM 111, és ebben Veach poszthumusz módon fog szerepelni. Az is lehet, hogy egy régebbi, már törölt projektről van szó. Mindenesetre jó lenne, ha a cég a régebbi IP-ivel is foglalkozna.

Forrás: GameRant,

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu