Egy klasszikus Batman-gonosz is visszatérhetett volna A sötét lovag: Felemelkedésben?!

MOZI HÍREK – A sötét lovag-trilógia lezárásaként végül a Nolan testvérek Bane mellett döntöttek, hogy egy „poszt-apokaliptikus” filmet készítsenek…

 

 

Több mint egy évtized telt el A sötét lovag: Felemelkedés óta. Ez volt a film, amellyel Christopher Nolan keserédes szájízzel búcsúzott Batmantől a rajongók körében. A film elkészítéséhez a rendező Bane-t választotta a mozi legreprezentatívabb gonosztevőjeként. Ám a fejlesztés során számos más ötlet is felmerült. Sőt, eredetileg Rébusz (Riddler) karakterét szerették volna visszahozni.

Logikus döntés volt, figyelembe véve a karakter nagy vonzerejét a rajongók körében, és a sok árnyalatát, amit egy adaptációban ki lehet fejleszteni.

Ráadásul a Warner Bros. láthatóan nagyon érdeklődött Leonardo DiCaprio iránt, hogy eljátssza a gonosztevőt. Volt azonban egy probléma. Jonathan Nolan, aki mostanában a Fallout közelgő Prime Video-ra történő megjelenése miatt került be a hírekbe, egy nemrég adott interjúban elmagyarázta, miért hagyták ki a karaktert.

 

El akartak távolodni attól, amit a sötét lovag-filmekben Jokerrel tettek

 

A forgatókönyvíró Josh Horowitznak nyilatkozva elmagyarázza, miért nem lehetett Rébusz a trilógia utolsó fejezetének antagonistája. Véleménye szerint ha őt választják, az túl közel vitte volna őket ahhoz, amit Jokerrel tettek. „Tényleg szükségük volt, mondjuk, egy újabb műfajváltásra, nem igaz? Ez volt az egyik dolog, ami miatt a legjobban izgultam a Felemelkedésben. Az volt, hogy oké, ha A sötét lovagban csináltunk egy városi bűnügyi drámát, akkor a harmadikban meg kellett fordítanunk. Egy poszt-apokaliptikus filmet csináltunk” – tette hozzá.

„A film tehát lehetővé tenné, hogy a vásznon is megmutassuk, mi történik, ha Batman nem jár sikerrel, és Gotham a bűnözők kezére kerül, amit már többször is láthattunk a képregényekben és a tévében is…”

Nem teljesen világos számunkra, hogy Rébusz ebben a cselekménykörnyezetben miért ne tudott volna tündökölni. Hacsak azt nem vesszük számításba, hogy sok a közös vonásuk Jokerrel. Ebből a szemszögből érthető, hogy a készítők nem akartak két hasonló gonosztevőt. Ám az biztos, hogy a Felemelkedés sok rajongó számára egy egyébként felejthetetlen trilógia mélypontja volt. A film jelenleg a Maxon, a Netflixen és a Prime Videón érhető el.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu