Meglepő eredményt produkált a PS Store: ezt se hittük volna még néhány éve!

A PS Store jelenleg legkelendőbb 25 PlayStation-játéka között hét Xbox-, de csak öt Sony-játék található…

 

 

A konzolok digitális boltjai nagyon fontosak mind a vállalatok, mind a játékosok számára. Különösen, mióta a digitális formátum egyre inkább uralja a piacot. A Sony saját PlayStation Store-ral rendelkezik, és ma egy érdekes tényre derült fény. Ugyanis meglepő módon nem a Microsoft néhány saját játéka jelenleg a PS Store legkelendőbbjei között szerepel.

A TweakTown észrevette, hogy jelenleg több Xbox bestseller van a PS Store-ban, mint PlayStation bestseller!

Az első 25 címet felsoroló listán 7 Microsoft-játék található a legkelendőbbek között. Míg a Sony saját címei közül csak 5. Ez a jelenség néhány éve még elképzelhetetlen lett volna. Ám az iparág az elmúlt öt évben sokat változott. A Microsoft felvásárolta az Activision Blizzardot és a Bethesdát, a Sony pedig a Bungie-t, és a szolgáltatásként kínált játékok uralják a jelenlegi képet.

Mégis van néhány dolog, amit érdemes megjegyezni az alábbi listán, 2024. április 18-i állapot szerint. Az egyik az, hogy a PS Store ranglistája naponta változik. Másrészt olyan free-to-play címek kerültek bele, amelyek mikrofizetést is tartalmaznak. Ezek mindig a legkelendőbbek között vannak. A Microsoft oldalán azt látjuk, hogy a Call of Duty, az Overwatch 2, a Minecraft, a Fallout 4, a Fallout 76, a Grounded és a Sea of Thieves a sajátja. Az utóbbi két cím azért érkezik PS5-re, mert az Xbox stratégiája megváltozott a saját játékaival kapcsolatban.

 

Több Microsoft-játék van a PS Store legkelendőbbjei között, mint Sony-játékok

 

PlayStation oldalon a Sony által kiadott és forgalmazott címek közül a Helldivers 2, Stellar Blade, Rise of the Ronin szerepel. A PlayStation tulajdonában lévő stúdiók által fejlesztett játékok közül a Destiny 2 és az MLB The Show 24. Utóbbi egyébként a megjelenés napja óta elérhető a Game Passon. Mindez jól mutatja, hogy bár a két cég bizonyos területeken rivális, de kereskedelmi céllal is együttműködik.

Forrás: TweakTown

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu