F1 24: íme az új Forma-1 játék gameplay-előzetese a legfontosabb újdonságokkal! [VIDEO]

Az új F1 24 olyan fontos játékmenetbeli kiegészítéseket jelentett be, amelyekre a Forma 1-es sorozat már régóta rászolgált.

 

 

A Forma-1-es szezon a való világban két hónappal ezelőtt kezdődött. Mindez csak azt jelentheti, hogy egyre közelebb kerülünk a világ első számú autóversenyzői osztálya egyetlen hivatalos videójátékának megjelenéséhez! Az F1 24 alig öt hét múlva kerül a boltokba, és most bejelentette, hogy mik lesznek a nagy újítások.

Forradalom nem várható, de a játékmenetben lesz egy jelentős ugrás, ami az előző kiadás legnyilvánvalóbb hiányosságait fogja pótolni.

 

Így változik majd az F1 24 az elődjéhez képest

 

Az F1 24 fejlesztői a játékmenetre vonatkozó „mély merülés” során négy fontos újítás bevezetését emelték ki. Ezek mindegyike a játék szimulációra koncentrálóbb aspektusaira összpontosít. Az új kiadásban a gumik, az aerodinamika, az erőforrás és a vezetési érzés tekintetében is nagyobb realizmusra számíthatunk. A fő cél továbbra is az, hogy a lehető legrealisztikusabb érzéseket kínálják, anélkül, hogy elfelejtenék a videójáték arcade megközelítését.

  • Javítások a kezelhetőség terén: Az EA Sports Dynamic Handling egy olyan fejlesztésekből álló csoport, amelyet a fejlesztők a még valósághűbb és kiszámíthatóbb vezetési teljesítmény érdekében hajtottak végre. Ezáltal a beállítások is fontosabbá és személyre szabhatóbbá válnak.
  • Gumiabroncs-fejlesztések: A gumiabroncsok kopási rendszerét átdolgozták, így az abroncsok kezelése sokkal relevánsabbá vált. Mostantól például a gumiabroncsok jobban kopnak, ha „piszkos levegőben” vagy. Változó körülmények között a realizmus fokozódott. A pálya állapotának átmenete simább, így a kerékcsere érzékenyebb pillanat, és az esőgumikra is figyelnünk kell, például vízre lépve, amikor a száraz sávban kezd kialakulni.
  • Aerodinamikai fejlesztések: A „piszkos levegő” mostantól sokkal valósághűbb, így sokkal könnyebb elveszíteni az autót, amikor egy ellenfelet üldözöl. A DRS-t továbbfejlesztették, így előnye pályánként jobban változik, az autókat pedig úgy finomították, hogy teljesítményük pontosabb legyen.
  • Motor-fejlesztések: A változtatások az ERS-re koncentrálnak, így több lehetőség van a teljesítménykezelésre mind szervesen (a vezetési módunk alapján), mind rendszerszerűen (a motortérkép megváltoztatásával). Ez jelentősen kibővíti a taktikai lehetőségeket.

Míg ezek a legfontosabb változások a játékmenetet érintik, a játékmódok módosításait még nem fedték fel.

Különösen figyelemre méltóak lesznek ebben az esetben a karriermód kiigazításai. Utóbbiak szinte teljes átdolgozását jelentették be az új részhez. Az F1 24 illetékesei bejelentették, hogy nem kell sokáig várnunk a változásokra: április 25-én, csütörtökön mutatják be őket.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu