Resident Evil 9: itt az összes pletyka, amit eddig hallhattunk a játékról! [VIDEO]

A Resident Evil 9-et még mindig nem erősítette meg hivatalosan a Capcom. Ám a pletykamalom már régen beindult: íme minden, amit eddig hallhattunk, egy csokorba szedve!

 

 

Az elmúlt évtizedben a kiszivárogtatások és pletykák sokkal gyakoribbak lettek a videójátékok terén. A nagy költségvetésű kiadványok persze mindig ki voltak téve néhány kisebb kiszivárogtatásnak. Mára már az iparág jellemzőjévé vált azonban, hogy sok nagy költségvetésű AAA játék cselekménye, karakterei és játékmenetbeli jellemzői már jóval a játék megjelenése előtt kiszivárognak, sőt gyakran még jóval a játék bejelentése előtt is. Minden bizonnyal ez történt a Resident Evil 9 esetében is.

A Resident Evil 9-et még egyáltalán nem is jelentették be hivatalosan, de állítólag az elmúlt két évben már rengeteg kiszivárgást szenvedett el.

A visszatérő főszereplőkkel, az új szörnyekkel és gonosztevőkkel, a játék helyszínével és minden mással kapcsolatos szivárogtatásoktól kezdve az RE9 szinte minden aspektusáról hallhattunk már. Hogy ezek a pletykák igazak-e vagy sem, az majd kiderül. (Vagy sem…)

FIGYELMEZTETÉS: minden, ami alább elhangzik, egyelőre csupán szivárogtatásokon alapuló, meg nem erősített pletyka. Kéretik ennek megfelelően kezelni.

 

 

Az Resident Evil 9-ről szóló legfrissebb pletykákból megtudhatunk ezt-azt a játék címéről, a helyszínről, az ellenségekről és még sok másról.

 

 

Az első nagy Resident Evil 9 kiszivárgás

 

2022 augusztusában történt az RE9 potenciálisan első szivárgása. A játék első kiszivárogtatásai a 4chanon jelentek meg, majd később a YouTuber Residence of Evil összeszedte és megvitatta őket. Azt állította, hogy a folytatás munkacíme Resident Evil Apocalypse. A kiszivárogtatások szerint az Apocalypse valahol Észak-Amerika nyugati részén játszódna. A játékosok barlangok, erdők és folyók sorát fedezhetnék fel.

A játék a jelek szerint a kilencedik holdciklus körül forogna, ami miatt olyan kísérteties szörnyek jelennének meg, mint az emberi hangokat utánozni képes Wendigók, és egy titokzatos nő, aki királyi arany és barna ruhát visel.

 

Chris Redfield lehet az RE9 főhőse

 

Majdnem egy teljes évet előreugorva, a következő RE9 szivárgás 2023 júniusában érkezett. A Twitter felhasználó Chris Marx azt állította, hogy Chris Redfield lenne a játék főszereplője. Nem csak ez, Marx úgy vélte, hogy egy csomó régi Resident Evil karakter csatlakozik Chrishez az új kalandjában. Köztük Jill Valentine, Claire Redfield és Leon S. Kennedy.

 

 

A pletykák szerint Chris Redfield lehet a Resident Evil 9 főszereplője. Ugyanakkor az is felmerült, hogy esetleg meghal, de ez nagy hiba lenne...

 

 

Hogy a dolgokat teljessé tegye, Marx azt állította, hogy az RE9 inkább az akcióra, mint a horrorra fog koncentrálni. Valamint, hogy a játék 2024 második felében fog megjelenni. Marx azonban azt is megemlítette, hogy szerinte a Capcom 2023 végéig bejelenti a játékot. Ez nyilvánvalóan nem történt meg.

 

A Resident Evil 9 lehet a franchise eddigi legnagyobb játéka

 

2023 októberében egy DuskGolem nevű kiszivárogtató a Discordon osztott meg néhány nyilvánvaló információt az RE9-ről. Ebben a kezdeti szivárgásban DuskGolem azt állította, hogy a játéknak lesz a legnagyobb költségvetése és a leghosszabb fejlesztési időszaka az eddigi Resident Evil játékok közül.

DuskGolem azt is megemlítette, hogy a Capcom nyilvánvalóan úgy tekint a Resident Evil 9-re, mint a sorozat korábbi eseményeinek egyfajta lezárására és a franchise új fejezetének kezdetére.

Idén februárban DuskGolem további állítólagos információkat osztott meg a franchise egészéről. Még a legutóbbi szivárgásnál is homályosabban fogalmazott. Egyszerűen csak annyit közölt, hogy legalább öt Resident Evil játékról tudnak, amelyek jelenleg is fejlesztés alatt állnak. Ezek közül az egyik a Resident Evil 9 lesz. Az egyetlen további információ, amit a DuskGolem adott, hogy az egyik ilyen projekt 2026 végén vagy 2027 elején jelenhet meg.

 

 

Úgy tűnik, hogy a Resident Evil Village közelgő Shadows of Rose DLC-je véget vet a franchise egyik fő történetszálának, miközben a külső nézetes játékmenettel részben visszatér a gyökerekhez. Evil 9

 

 

Nyitott világú lehet a játék?!

 

A legutóbbi RE9-kiszivárgás alig néhány hete történt. A Dragon’s Dogma 2 március végi megjelenése után a DuskGolem ismét felütötte a fejét. Ezúttal a Twitteren posztolta ki, hogy a Resident Evil 9 nyílt világú lesz. Tweetjében DuskGolem kifejtette, hogy a Capcom általában hármas csoportokban adja zöld utat a projekteknek, hogy hatékonyan kihasználhassák a jelenlegi motort.

A DuskGolem ezután kijelentette, hogy mind az RE9, mind a Monster Hunter Wilds a Dragon’s Dogma 2 RE Engine-re épül, amely kibővítette a nyílt világú játékmenet lehetőségeit.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu