Milyen szerep várhat Chris Redfieldre a Resident Evil 9-ben?

A pletykák szerint Chris Redfield lehet a Resident Evil 9 főszereplője. Ugyanakkor az is felmerült, hogy esetleg meghal, de ez nagy hiba lenne…

 

 

Hosszú idő óta először érezzük úgy, hogy a Resident Evil franchise bárhová mehet, és nagyjából bármit megtehet. Mivel az Ethan Winters-saga a Resident Evil Village-ben véget ér, a Resident Evil 9 lényegében szabad kezet kap. Szinte bármilyen helyszín, bármilyen ellenséges frakció és bármilyen játszható főszereplő szóba jöhet. Ám ez nem akadályozta meg a pletykákat abban, hogy elég határozott határokat szabjanak, előrevetítve Chris Redfield esetleges feltűnését…

Habár minden pletykát és kiszivárgást mindig óvatosan kell kezelni, egy ideje már erősen spekulálnak arról, hogy Chris Redfield lesz a Resident Evil 9 fő játszható főszereplője, és a Village végét tekintve ennek sok értelme lenne.

Egy olyan történet, amelynek középpontjában Redfield áll, aki a BSAA egykori szervezetét vizsgálja a BOW-k használata miatt. Papíron nagyszerű alapfeltevésnek hangzik, és már a kezdetektől fogva jó alapul szolgálna a Resident Evil 9-nek. Azonban van egy cselekménypont, amitől a Capcomnak tartózkodnia kellene, ez pedig Redfield esetleges halála.

 

Redfield lehetne a tökéletes főhős a következő RE-játékban?

 

Mivel a legutóbbi Resident Evil remake-ek olyan sikeresek voltak, a franchise örökölt karakterei még sosem voltak ennyire népszerűek. Így Chris Redfield a Resident Evil 9 főszereplőjének egyik legesélyesebb személyisége. Bár egy teljesen eredeti főszereplő is nagyszerű lenne, tagadhatatlan, hogy egy olyan örökölt karakter, mint ő, garantáltan megragadja a régi rajongók figyelmét.

Ha Chris Redfield lenne a Resident Evil 9 fő játszható főhőse, az egy igazán szórakoztató módja lenne annak, hogy a franchise köre bezáruljon.

Ő volt az első főszereplője az egész Resident Evil franchise-nak, Jill Valentine mellett. Így az, hogy ezt az örökséget továbbviszi a legújabb fővonalbeli bejegyzésben, szép lezárás lehetne a nosztalgikus rajongók számára. Ráadásul úgy tűnik, hogy a Capcom tervezi a Resident Evil 5 következő változatát. Mivel Redfield az egyik főszereplője annak a játéknak, szép szinergiát jelentene a franchise számára, ha ő lenne a főszereplője a Resident Evil 9-nek is, körülbelül ugyanebben az időben.

 

Miért nem kellene a Capcomnak megölnie Chris Redfieldet a Resident Evil 9-ben?

 

Azonban van egy konkrét cselekménypont, amit a Capcomnak úgy kellene kerülnie, mint a pestist. Ez pedig a karakter halála. Bár papíron sokkolónak tűnhet, sok rajongó már tudja, hogy a franchise-nak már régóta esedékes egy jelentős karakter halála. Jelenleg minden ujj Chris Redfieldre mutat.

Ám éppen azért, mert sok rajongó már várta ezt a végkifejletet a Resident Evil 9-ben, Chris esetleges halála így eléggé kiszámíthatónak tűnne, ami lényegesen olcsóbbá teheti a pillanatot.

Redfield megölése a Resident Evil 9-ben nagy csalódás lenne a rajongók számára is, akik még mindig abban reménykednek, hogy láthatják őt értelmes interakciókban a többi örökössel. A CG-filmektől eltekintve a Resident Evil örökség szereplői ritkán érintkeztek egymással a képernyőn. A rajongók kedvenc karaktere, Leon Kennedy például csak egyszer találkozott Chris Redfielddel a képernyőn. Méghozzá  csak egy nagyon rövid vágóképen a Resident Evil 6-ban. Chris megölése a Resident Evil 9-ben a karakter jövőbeli interakciós lehetőségeinek is véget vetne.

Forrás: GamingBible

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu