Túlzottan Chris Redfieldre támaszkodik a Resident Evil franchise?

A Resident Evil 4 Remake sikere (már több mint 5 millió eladás) bizonyítja, hogy a Capcom talán Leon S. Kennedy-re is támaszkodhatna, ha már Ethan Winters története befejeződött a Resident Evil (8): Village-dzsel…

 

Leon a Resident Evil 2-ben bukkant fel először, és miután a barátnője szakított vele, másnaposan, késve indult el első munkahelyére, a Raccoon városi rendőrörsre az eredeti játékban (a remake kissé átgondolta a háttérsztorit, de ott is újonc volt!). Az eseményeket túlélte, és később, a Resident Evil 4-ben azt a megbízatást kapta, hogy menekítse ki az amerikai elnök lányát, Ashley Grahamot egy spanyol szekta, a Los Illuminados karmai közül. Később Leon a Resident Evil 6-ban is főszereplő volt, ám a hetes és nyolcas „reziben” nem volt ott.

Viszont Chris Redfield igen! Ő már az első Resident Evilben is szerepelt, aztán legközelebb a Code Veronicában láttuk (a Capcom ennek felújításán is elgondolkodhatna…), aztán a Resident Evil 5-ben mémmé vált a hatalmas kőszikla szétütése (ezt aztán Heisenberg a Resident Evil: Village-ben említette is!), végül a RE7/Village párosban is fontos szereppel bírt a karakter. Úgyhogy a mérleg nyele közte és Leon között inkább Chris felé dől el, és a pletykák szerint a Resident Evil 9-ben is ő lesz a főszereplő…

A két karakter teljesen más személyiségű. Chris idővel a sokmindent megélt kemény katona szerepét viseli, aki komolyan veszi a küldetését, míg Leon képes humorosra venni (a Resident Evil 2/4 Remake során több megnyilvánulását is idézhetnénk…), igaz, a Capcom túlzottan komolyra vette a figuráját a Resident Evil 6-ban. A három lehetséges következő Resident Evil-projekt (5 Remake, 9, Code Veronica…?) mindhárom esetben Christ teszi/teheti (egyik) főszereplőjévé.

Igaz, hogy Chris Redfield régebben debütált a franchise-ban, de nem lenne célszerű a Capcomnak, hogy egy karakter legyen a sorozat arca. Nem kell ilyesmire törekednie a japán cégnek, de azért nem lenne hasznos, ha túlzottan egyikükre koncentrálna a Capcom.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu