Vajon a Suicide Squad: Kill The Justice League véget vethet az egész Arkhamverse-nek?!

A Suicide Squad: Kill the Justice League komoly károkat okozott az Arkhamverse-nek, de valószínűleg nem ez lesz a vége a Rocksteady DC-univerzumának.

 

 

Érdekes helyzetet teremtett a Suicide Squad: Kill the Justice League. Amikor 2015-ben megjelent a Rocksteady Batman: Arkham Knightja, az tényleg egy korszak végének tűnt. Minden idők legjobb szuperhősös videójátékainak trilógiája, amelyet néhány nagyszerű, más stúdiók által fejlesztett spinoff és előzményjáték kísért, a Batman: Arkham univerzum összességében remekül futott.

Bár annak idején kritikákat kapott a Batmobil játékmenet túlburjánzása miatt, a Batman: Arkham Knight nagyszerű hattyúdal volt a szeretett sorozat számára.

Ám aztán jött a Suicide Squad: Kill the Justice League. A Rocksteady következő projektje körüli évekig tartó találgatások után 2020-ban végre kiderült, hogy a neves stúdió egy négyjátékos kooperatív játékon dolgozik, amelynek középpontjában a Task Force X, közismertebb nevén az Öngyilkos osztag áll. Néhány rajongó kezdetben csalódott volt. Ám a Suicide Squad: KtJL trailere, a koncepció, hogy ismét visszatérnek az Arkhamverse-be, elég volt ahhoz, hogy a legtöbbeket izgalomba hozza. Még most, a játék csalódást keltő indulása után is sok rajongó számára megmaradt a remény, hogy egy napon újra visszatérhet az Arkhamverse-be. Azonban egy esetleges visszatérés most már keményebb dió lenne.

 

A Suicide Squad: Kill the Justice talán még nem a vég az Arkhamverse számára

 

A játék befejezése nehéz helyzetben hagyja a Rocksteady Arkhamverse-t. A fő történet során a Task Force X beváltja ígéretét, és egyenként kiirtja az Igazság Ligájának minden egyes tagját. Mivel nincs többé Igazság Ligája, és ami még fontosabb, Batman nélkül, az Arkhamverse egy kicsit üresen marad. Igaz, lehet, hogy ez nem lesz így túl sokáig.

A Rocksteady ugyan hivatalosan még nem erősítette meg, az elmúlt hónapok számos kiszivárgása arra utal, hogy az Igazság Ligája a közeljövőben visszatér.

Állítólag az Suicide Squad: KtJL megjelenés utáni élő szerviz szezonális frissítéseinek részeként az Igazság Ligájának minden egyes tagja visszatér az Arkhamverse-be. A halott társaik valójában Brainiac által létrehozott klónok lesznek…

A Rocksteady többféleképpen is visszahozhatja az Igazság Ligáját és Batmant az Arkhamverzumba, különösen, hogy a DC Elseworlds multiverzumának ajtaja is nyitva áll. Szigorúan narratív szempontból szólva, az Arkhamverse-nek tényleg nem kell véget érnie a Suicide Squad: Kill the Justice League-gel. A Rocksteady-nek még mindig megvan a lehetősége arra, hogy elkészítse a régóta vágyott Superman-játékot. Vagy egy újabb Batman: Arkham-játékot. Vagy akár egy újabb Suicide Squad-játékot ezen a ponton.

Habár úgy tűnhet, hogy a Suicide Squad: Kill the Justice League felégette az Arkhamverse összes hídját, ezek könnyen helyrehozhatók néhány multiverzális csípéssel.

 

Az Suicide Squad eladásai befolyásolhatják inkább az Arkhamverse túlélését

 

Ami sokkal inkább befolyásolja az Arkhamverse-t, az a Suicide Squad: Kill the Justice League fogadtatása. Alig néhány héttel a játék megjelenése után a Warner Bros. pénzügyi igazgatója, Gunnar Wiedenfels nyilvánosan kijelentette, hogy a játék „elmaradt a [Warner Bros.] elvárásaitól”. Habár nem feltétlenül a legjobb pont az extrapolációhoz, a Suicide Squad játékosainak száma a Steamen jól példázza ezt a kijelentést.

Az Suicide Squad: Kill the Justice League első szezonjának élőszereplős tartalma is tengernyi panaszt kapott a megjelenéskor. Nem néz szembe túl fényes kilátásokkal a Rocksteady visszatérése, aminek diadalmasnak kellett volna lennie…

Forrás: TheComenian

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu