60+ FPS-t is támogatni fog a Nintendo Switch 2?

A Nintendo következő generációs konzolján állítólag lehetőségünk lesz arra, hogy hatvannál is több képkockát is kaphatunk másodpercenként, így ebben a tekintetben sem maradna le a PlayStation 5-től és az Xbox Series-től.

 

Egy jól ismert Nintendós adatbányász, OatmealDome nézte meg a NintendoWare Bezel Engine legújabb verzióját. Ez a játék hajtja meg a nemrég megjelent Endless Ocean Luminous-t. Felfedezte, hogy az engine most már támogatja az akár 240 FPS-t is. Ez azért érdekes változtatás, mert a Nintendo Switch erre nem képes: ennek csak a negyedét tudja, azaz másodpercenként hatvan képkockát lehet kicsikarni a már több mint hét éve megjelent platformból.

Így a Nintendo Switch 2 (továbbra sem hivatalos elnevezés!) támogathatja a 240 FPS-t, de nem biztos, hogy valóban így lesz. Ha esetleg igen, akkor ezt talán csak nagyon alacsony felbontáson tudja megvalósítani. De ott van a másik lehetőség a 40 FPS, 120 Hz módokra, amiket a PlayStation 5-ön és az Xbox Series-en már láthattunk. Mivel a Switch után érkező konzolról hallottuk, hogy az Nvidia DLSS felskálázó technikáját támogatni fogja, dokkolva számíthatunk arra, hogy 60+ FPS-t hozhat el nekünk az új platform.

A Nintendo Switch 2-ről legutóbb azt írtuk, hogy egy konzervatív hardveres evolúciónak tekinthetjük, ami dokkolva 4 TFLOPS számítási teljesítményt mutathat fel. Ezzel majdnem egy szinten lehet a PlayStation 4 Pro-val (a Sony konzolja egy kicsit erősebb ennél), de a PlayStation 4-et és az Xbox One-t maga mögött tudná hagyni. Méretileg és a formátum tekintetében is valószínűleg hasonló lesz a jelenlegi Nintendo Switch-hez, és a most kapható Pro Controller is használható lesz a japán cég következő platformján, aminek még a megjelenési időszakáról is eltérő pletykákat hallani (van, aki 2024 végét, más pedig 2025 elejét mondja).

A Nintendo következő konzolja még be sincs jelentve, így minden, amit róla hallunk, jelenleg csak és kizárólag pletykaként kezelendő.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu