Manuel Noriega, egykori panamai diktátor perel a Call of Duty miatt

Emlékeztek Manuel Noriegára a Call of Duty Black Ops II-ből? Ha valakiről nem gondoltam volna, hogy ez a söpredék perelhet, akkor az Noriega, Panama volt diktátora, akit többek között gyilkosságért, drogkereskedelemért és pénzmosásért is elítéltek, szóval az a kép, amit a játékban lefestettek róla, még semmi ahhoz képest, amilyen valójában volt.

ps4pro.eu_Noriega_2

Noriegával a „Suffer with Me” nevű küldetésben találkozhattunk, mint egyaránt játékbeli karakter és a hírekben szerepelő figura. A Courthouse News Service szerint Noriega, aki jelenleg börtönbüntetését tölti Panamában, perli az Activisiont, a játék kiadóját, azért mert „törvénytelenül kihasználta, félreértelmezte a Noriega figuráját pénzszerzés miatt.”

A perbeadvány szerint a felperest, Noriegát „emberrablónak, gyilkosnak és az állam ellenségének ábrázolják. A Black Ops II egyik küldetése kifejezetten arról szól, hogy el kell benne kapni a felperest.”

A perbeadvány szerint az Activision játéka Noriégának konkrét kárt okozott „és azt a hamis benyomást keltette, hogy nyugodtan használhatják a felperes külsejét és alakját a játékban. Emiatt az alperes olyan bevételi forráshoz jutott, amelyhez egyébként nem juthatott volna.”

Noriega azt is sérelmezte, hogy a játékban egy „szardarabnak”, „seggfejnek” és „kiszáradt ananászfejnek” hívják.

ps4pro.eu_Noriega_3

A volt diktátor „profitvesztés” miatt is perli az Activisiont, bár az nem igazán világos, hogy miközben ott rohad egy panamai börtönben, mégis milyen profitot veszíthetett el.

A Call of Duty: Black Ops II egyébként 2012 Novemberében jelent meg, úgyhogy jó sok időbe tellett, mire végre elért a panamai börtönökbe a játék – feltéve, ha maga Noriega játszott vele…

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu