Tales from the Borderlands – Ep3: Catch a Ride – Egy búra alatt

TESZT – Hála a jó égnek és a Telltale Games rohamtempójának, így mindössze egy kicsivel több, mint három hónap után neki is eshettem a Tales from the Borderlands harmadik részének. Ez bár elég poénosan kezdett (legalábbis az én választásaimmal), de a végén durván megborul az egész. Sokat sejtető cliffhangerrel.

 

A második rész végén elkövetett döntésemnek köszönhetően a harmadik rész – a már megszokottnak tekinthető, rajzolt stílusú összefoglaló után – úgy kezdett, ahogy én választottam. Ez a döntés csak egy jelenet során volt nagyobb hatással Rhysre, de neki fontosabb szerepe van Handsome Jackkel való kapcsolata miatt. Igen, leírtam, de nem, a döntésemet nem fogom elmondani.

Borderlands 2015-06-23 14-14-17-680

Ha jó viszonyt ápolunk vele, akkor egész szerethetően tapló lesz Rhysszel (főleg akkor röhögtem fel, amikor az „intró stáblistában”, amely újfent ütős talpalávalóval ment, megcsöcsörészte hímnemű főhősünket).

De végülis az, amit sikerült kihoznunk, egy új robot lesz, aki bár nem éri el Claptrap szintjét, de ő is egy szeretnivaló karakter lesz, hiszen egy kisgyerek, bár a bemutatóképe szerint sokkal idősebb, mint gondolnánk. (Nem is csoda, hiszen Atlas-gyártmány, amit ugye azóta a Hyperion lemosott a padlóról…) Na már most, ő lesz a kulcsszereplő a teljes epizód során, miatta kerülünk kétszer is komolyabban bajba egy másik új belépő által.

Borderlands 2015-06-23 12-17-45-060

Egy könyvtáros néni

Na igen, ez a szereplő sokkal erősebb, mint amilyennek mutatja magát. Főleg akkor fog ez megmutatkozódni, amikor a legvégén egy ölég termetes fegyverrel – amely engem elég finoman szólva az Unreal Tournament 2004 rakétavetőjére emlékeztet… – dobja meg Fionát.

Na most, nála érdemes egy jó első benyomást kelteni, mert erre emlékezni fog. Aztán azt is érdemes megfontolni, hogy mégis kinek a hibája az az egész kalamajka, amelynek a közepén vagyunk. (És nem két választási lehetőséget fog adni!) A végén megláthatjuk, hogy például August is neki dolgozik, sőt, volt egy megállapodás két másik Vault Hunterrel is a visszatérő kettő mellett, akik a második részben törtek életünkre.

Borderlands 2015-06-23 12-21-24-807

Egy visszatérő bérgyilkos

Ez meglepő volt, de végül kellemesen megdobta a 3. rész élményét. Aki a második részben szintúgy Fiona nyakán volt, nos, ő viszont a mi oldalunkra fog állni, mégpedig egy parádés belépővel, amelynek a végén azt mondja nekünk, hogy „Azért vagyok itt, hogy segítsek, ti idióták!”. Ő főleg Fionával lesz együtt, megtanítva neki egy-két trükköt, csak sajnos az epizód vége felé érkező csavarban lesz itt is változás…

Borderlands 2015-06-23 12-22-43-752

Egy maszkos illető

Most kivételesen nem rólam van szó, hanem arról az illetőről, aki a visszaemlékezések (ebben is lesz egy elég poénos túlzás Fiona részéről, azon hangosan nevettem két percig) között bukkan fel. Van is egy sanda gyanúm, hogy ez kicsoda, mert egyre lágyabbnak tűnik az illető. Ha az lesz, akire gondolok, akkor nem fogok meglepődni…

Borderlands 2015-06-23 12-25-36-843

Egy remek audió és egy átlagos vizuális rész

A játéknak már megint valami parádés az audiója. Remek a zene, ütnek a párbeszédek és egyes jelenetek hanglejtései, szóval újfent a Tales from the Borderlands erősségének nevezném.

A grafika, az itt-ott viszont mosottasnak tűnik, ami annyira nem volt idáig érzékelhető. Sőt, egy helyen bugos is volt az egyik ládikó, amelyből valamiért egy sárga sugár jött ki. Az animációk is itt-ott minimálisan, de érzékelhetően hibáznak, ez eddig is jelen volt, de ez csak nüansznyi hibának nevezhető.

Borderlands 2015-06-23 12-27-32-258

Hova tovább?

A negyedik rész arra a bolygóra megy, ahonnét az első részben kezdtünk. Alig várom már a szeptembert (mert tuti, hogy addigra lesznek készen vele), hogy megtudjam, hogy a hátrahagyott női segédkarakternek mekkora szerepe lesz ott. Mindenesetre ezúttal Rhys és Fiona nyakig van a zűrben. Én személy szerint várom a folytatást. Addig is azt mondanám, hogy jó lett ez a rész is, szerintem jobb lett a másodiknál, amelyben azért volt egy pár referencia. Minden bizonnyal itt is, csak nem ismertem fel sokat a Duke Nukemes utalás kivételével. Borderlands-, és Telltale-rajongóknak ajánlom!

Végére: Messze hív a Vault, de Gortys talán elvisz oda. Vagy nem. Jó irányba kanyarodott a Tales from the Borderlands, csak így tovább!

-V-


Pro:

+ Elég komoly fordulatok a történetben
+ Még több új karakter
+ Most kezd igazán stílusos lenni

Kontra:

– Kicsit kevés a tényleges játékmenet
– Minimális grafikai visszaesés
– Néhol bugos grafika és animáció


Kiadó: Telltale

Fejlesztő: Telltale

Stílus: kaland

Megjelenés: 2015, június 24,

Tales from the Borderlands - Ep3: Catch a Ride

Játékmenet - 8.6
Grafika - 7.7
Zene/Audio - 9.3
Történet - 9.5
Hangulat - 9.4

8.9

User Rating: 4.35 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu