Square Enix: Nem tervezzük PS4-re portolni a Kingdom Hearts korábbi részeit

A Square Enix becsületre méltó nyilatkozatot tett, amely mondjuk rosszul sülhet el azok irányába, akik nem rendelkeznek PlayStation 3-mal, de mégis szeretnének a korábbi Kingdom Hearts epizódokkal játszani. A Square Enix ugyanis nem kívánja eme játékokat átportolni PlayStation 4-re, így a Kingdom Hearts 1.5 és 2.5 HD Remix marad az előző generációban, így nem lesznek elérhetőek PS4-re. Ez azért is meglepő, mert manapság tényleg gyakori látvány, hogy 2-3 éves játékokat is lazán áttolnak a jelenlegi konzolgenerációra, például a Risen 3 is egy ilyen példa, de napestig lehetne sorolni ezeket.

Tetsuya Nomura, a franchise főnöke szerint nem tervezik a 2013 és 2014 végén megjelent Kingdom Hearts HD Remix epizódokat újrakiadni PS4-re, ami azért több okból is érdekes. A Final Fantasy, a Square Enix másik eléggé ismert franchise-a ugyanis az idei év során kapott egy újabb HD remake-et a Type-0-ból, amely korábban a PSP-re jelent meg. Pletykálják azt is, hogy a XII is beugorhat PlayStation 4-re, miközben a VII is kap egy remake-et. Ezt pedig kihagyják? Érdekes lépés, de mi nem dönthetünk helyettük. Majd lehet, hogy a rajongók kérésére mégis összetákolják, sosem tudni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu