Új Unity engine, VR támogatással

Eddig is gyakori látvány volt, hogy az indie játékok közül elég sok kapott PlayStation 4-portot. Sokuk az Unity enginet alkalmazza, amely olcsó, de könnyen kezelhető – illetve hatékony – megoldásnak tekinthető a fejlesztők részére. Most a Unity frissítésre került, amely már az 5.2-es verziószámnál tart jelenleg. Miért is érdekes ez?

Azért, mert ez már támogatja a Project Morpheus (vagy… PlayStation RealEyes? Nem tudjuk ugyebár…) névre hallgató Sony-s virtuális valóság-headsetet. Ennek többnyire már ideje volt, mert a Unity korábban már támogatta az ellenfelet, az Oculus Riftet, de a Sony oldalán ez még nem volt lehetséges… mindezidáig.

Ha hozzátesszük, hogy több, mint harminc VR-játékot fejlesztenek jelen pillanatban a Project Morpheusra, kérdéses, hogy a Unity belépésével mennyivel lehet ez majd több a későbbiekben. A headset 85%-os készültségi állapotban van, a megjelenés pedig jövőre esedékes (talán már januárban?), úgyhogy várjuk a fejleményeket – elvégre lehetetlen, hogy ne csapjanak le egyes fejlesztők az 5.2-es Unity enginere.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu