Shuhei Yoshida: Nem sok esély van a PS Vita utódjára!

Már több, mint egy évtizede, hogy a Sony belépett a kézikonzolok világába a PlayStation Portable-vel, amely egy remek handheldnek bizonyult, de a Nintendo DS-nek sincs semmi oka a panaszra. Ezt 7 évvel később követte a PS Vita és a Niintendo 3DS, ám itt már fordult a kocka: míg a 3DS már messze ötvenmillión túl jár eladott példányszámban, addig a Vita ennek alig az ötödét tudta csak összehozni.

Ezek után Shuhei Yoshida nyilatkozata a PS Vita utáni életről nem meglepő. Szerinte az egy jó kérdés, hogy lesz-e új Sony handheld; a mobilokon ugyanis sok, ráadásul többnyire ingyenes játék van, és az érintőképernyős játékok jók, de gombokkal és analóg karokkal más játszani. Emiatt úgy gondolja, hogy jelenleg a piac kínálata miatt nem lát esélyt arra, hogy a Sony a PS Vita után újabb handheldet hozzon össze (amely így újra a Ninttendo monopóliumát hozná, ugyanis a Microsoft nem csinált eddig handheldet, és most nem vesszük az iOS/Android platformokat figyelembe!).

Kár lenne, ugyanis a PS Vita egy elég erős hardverrel felvértezett handheld. Vajon tényleg nem rak össze a Sony egy új gépet a későbbiekben? Szomorú volna.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu