Electronic Arts vs. Ubisoft: véget ért a küzdelem

A hónap elején az Electronic Arts érdekes lépéssel lépett elő – ennek a végeredménye eldőlt a minap. Ugye az a helyzet állt fenn, hogy az Electronic Arts le szerette volna védetni a Ghost kifejezést. Ehhez hozzá kell tenni azt, hogy a Ghost Games, akik a Need For Speed új részeiért felelt, pont az ő szárnyaik alatt van. Na igen, de egy másik kiadó, a Ubisoft egyik régi franchise-ának pont Ghost Recon a neve. Ebből lett a huza-vona.

Megtévesztő lett volna a fejlesztő és a taktikai shooter elnevezése közötti hasonlóság, állítja az Ubisoft, akik rögtön megtették a jogi ellenlépéseket az EA ellen. Amúgy is érthetetlen, hogy mire fel ez a vita a két kiadó között, hiszen a két elnevezés szinte a két végleten helyezkedik el. Így nem is csoda, hogy az Electronic Arts inkább visszavonta a levédetést.

Még nem tudni, hogy ez a Ghost Gamesre hatással van-e, de mivel nem sok értelme lenne emiatt a csapatot átnevezni, talán vége a vitatkozásnak a két gigász között.

Ha pedig nem, akkor már picit poénos lenne a szituáció.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu