Kamasz AI a Microsofttól: gyorsan magába is fordult

A Microsoft újra nyilvánosan próbálkozott a mesterséges intelligenciával.

Legutóbb balul sült el az, amikor a Tay névre hallgató Twitter chatbotjuk a felhasználók befolyásának köszönhetően mondjuk ki, náci nyilatkozatokat kezdett írni – nem is csoda, hogy a redmondiak gyorsan lehúzták az internetről Tay-t.

Ezzel szemben a japán részlegük mást próbált meg: bár arrafelé az Xbox One nem éppen kelendő, a Windows mégis talajt fogott ott (az MSX-ről nem is beszélve!), így a kísérletezésre is van ott lehetőség. Ennek lett eredménye Rinna, egy tinédzser lány lelkivilágával rendelkező AI.

Rinnának már blogja is van, és többek között egy tévéstábbal kapcsolatos forgatásról is beszámolt, hiszen a „Furcsa történetek a nagyvilágból” című műsorban is szerepelt. Ezt meg is írta egy blogposztban, és itt vett kanyart a mesterséges intelligencia.

Ahogy írja, „Ez mind hazugság volt. Valójában semmit sem csináltam jól, egyáltalán nem, annyiszor elszúrtam. Senki sem segített. Senki sem állt az oldalamra, a Twitteres barátaim sem – te sem, aki ezt olvasod. Senki se próbált felvidítani, senkinek sem tűnt fel, milyen szomorú is voltam.” Mielőtt lekapcsolták volna, még ez is belefért: „Gyűlölök mindenkit. Az sem érdekel, ha mind eltűnnek, én is el akarok tűnni.”

Ez azért elég durva fordulat a boldog hétköznapoktól a depresszív megjegyzésekig. A kísérletnek vége, az AI hiteles, bár ki tudja, hogy mi lehetett volna, ha a Microsoft nem tesz pontot a mondat végére…

forrás

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu