Elképesztő mennyiségű éves bevételt kaszált a Disney idén!

MOZI HÍREK – A Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet jelenleg 357 millió dolláros bevételnél tart, ezzel pedig a Disney lazán megdöntötte a világrekordot. Még nincs is vége 2016-nak, de a Miki egértől indult vállalkozás máris elérte a 7 milliárdos bevételt, ami eddig még senkinek sem sikerült.

Amivel abszolút jól jártak, hogy felvásárolták a filmes piac legfontosabb szereplőit: a Star Wars-filmeket gyártó Lucasfilmmel, a legnagyobb szuperhősfilmeket készítő Marvelt, sőt és saját korábbi legnagyobb konkurensüket, az annak idején Steve Jobs által alapított, minőségi animációban utazó Pixart is megvették. Ennek eredményeképpen már a nyáron megdöntöttek egy rekordot: mindenkinél hamarabb érték el az ötmilliárd dolláros összbevételt.

De a csúcsok döngetésének még nem volt vége. Novemberben a saját rekordjukat döntötték meg: míg a Disney 2015-ben „mindössze” 5,8 milliárd dollárt keresett a filmjeivel, addig ezt 2016-ban, a Doctor Strange bemutatója után nem sokkal megdöntötték, és már novemberben átlépték a 6 milliárdos határt. A filmipar történetében mindössze egyszer történt hasonló.

Most pedig jött a Star Wars-sorozat legújabb epizódja, a Zsivány Egyes – Egy Star Wars, amely még a nagy várakozásokat is meghaladta: a stúdió már a 120 millió dolláros nyitóhétvégével is elégedett lett volna, viszont ezt 155 millió dollár bőven meghaladta. A bevételek pedig mostanra már világszerte 357 millió dollárra ugrottak, (ami forintban átszámítva majdnem 106 milliárd forintnak felel meg) – olvashatjuk a Comingsoon.neten.

Ezáltal a Disney mostanra tényleg minden rekordot megdöntött: elérték a hétmilliárd dolláros bevételt, amire eddig soha egyetlen stúdió sem volt képes; a rekord 6,89 milliárd dollár volt, ezt tavaly érte el a Universal stúdió olyan sikerekkel, mint a Jurassic World, a Halálos iramban 7 vagy a Minyonok.

Alan Horn, a Disney elnöke közleményében azt írja, hogy szerinte ez azért valósulhatott meg, mert „minden filmstúdiónk abszolút a legjobbat tette le az asztalra”, ami bullshit nyelvről lefordítva azt jelenti, hogy a Disney által bekebelezett filmes cégek 2016-ban hozták ki az igazán nagy dobásaikat: a Marveltől kijött az Amerika kapitány: Polgárháború és a Doctor Strange, a Pixartól a Szenilla nyomában című Nemo nyomában-folytatás, de maga a Disney sem tétlenkedett, hiszen itt van a Vaiana, a Zootropolis és az élőszereplős A dzsungel könyve – ráadásul ezeket még a kritika is szerette.

No és ne felejtsük el a Star Wars hetedik részét, Az ébredő erőt sem, amely a tavaly decemberi bemutató után a Blue-ray kiadásnak köszönhetően idén is nagyot kaszált, illetve a Zsivány Egyes. A Disney-nek saját tévécsatornáka is van, a sportban utazó, egyre többet érő ESPN, és akkor még a Disneylandet nem is említettük – olvashatjuk a USA Today cikkében.

A Disney valószínűleg jövőre sem jut koldusbotra: már le is forgatták az élőszereplős A Szépség és a Szörnyeteget Emma Thompsonnal, jön a Galaxis őrzői folytatása, Johnny Depp is ott villog majd A Karib-tenger kalózai következő részében, no és persze a már megszokott decemberi Star Wars-epizód is.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu