Ez a japán fejlesztő nem is készítene PlayStation 4-re semmit, ha a Steam elterjedt volna a környezetükben

Egy JRPG-t fejlesztő cégtől ez különösen elképesztő kijelentés!

A Nihon Falcom neve nem olyan ismerős így első blikkre, de már évtizedek óta a piacon vannak. Az olyan ismertett JRPG-ik, mint a Ys-sorozat, a Dragon Slayer, Lord Monarch, Vantage Master vagy a The Legend of Heroes már jó ideje ismerősen csenghetnek a műfaj rajongóinak fülében. Szintén régóta támogatják már a PC-t, de nekik is az idő hívó szava miatt PlayStation 4-re kellett váltaniuk, mert arrafelé a PC nem olyan népszerű játékra.

A USGamernek adott interjújában a cég vezérigazgatója, Toshihiro Kondo kifejtette, hogy korábban nagyobb hangsúly volt a PC-n, és ha népszerűbb lesz Japánban a Steam, újra esélyük lesz alapból PC-re fejleszteni (mert most ugye ők is konzolportokat nyomnak), és hozzátette, hogy ha a Steam kapásból sikeres lett volna ott is, nem biztos, hogy egyáltalán megfontolták volna a PlayStation 4-es fejlesztést.

Viszont hozzátehetjük: japán fejlesztőkről beszélünk, akik az „otthoni” konzolokat is kihagynák, ha megtehetnék. Ez azért nagy szó.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu